HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Visszaszámlálás: interjú Sebastian Vettellel

2011.03.24. 09:37 Real Simon says

Pénteken, az Ausztrál Nagydíj szabadedzéseivel kezdetét veszi a 2011-es Formula-1-es idény. Az SzC_blog a világbajnokkal, Sebastian Vettellel készült interjúval nyitja meg az évadot.

Sebastian, más érzés világbajnokként végigsétálni az F1-es paddockban?
- Nem úgy érzem. Annak viszont örülök, hogy sok rég látott arcot újra láthatok. A téli szünetben az ember nem tartja a kapcsolatot néhány ismerőssel. Boldog vagyok, hogy itt lehetek.

Világbajnokként hamarabb jut asztalhoz az étteremben?

- Nem, nem igazán. Egyszerűen jó érzés arra gondolni, hogy mit értünk el a csapattal. Egy megnyert világbajnoki címet már nem lehet elvenni. A sportolók azonban mindig előre tekintenek, és ez alól én sem vagyok kivétel. Csak annyi változott, hogy odahaza többen ismernek fel az utcán.

Mik a céljai ezen a hétvégén?
- Versenyeket akarunk nyerni, és ebbe az Ausztrál Nagydíj is beletartozik. Talán mosolyogni fognak ezen, de az ember mindig keres valami apróságot, ami miatt különösen motiváltan vág neki a versenyhétvégének. Mindig szívesen versenyeztem itt, Ausztráliában, de nem mondhatnám, hogy eddig sok szerencsével jártam. De nagyon tetszik a győzelmi trófea, egy ilyen kengurus serleget szívesen hazavinnék!

Fontos, hogy domináns formában kezdje a szezont?
- Jó lenne, de ha valaki dominál az első versenyen, még nem jelenti azt, hogy az egész szezonban úgy lesz. Fontosabb számomra, hogy állandóan versenyképesek maradjunk. Maradt még néhány kérdőjel is, elsősorban a gumikat illetően. Ebben a vonatkozásban, hogy hogyan alakul majd a verseny, egyelőre kicsit mindenki a sötétben tapogatózik.

Mit tud biztosra mondani a gumikkal kapcsolatban?
- Más érzés rajtuk vezetni, mint tavaly a Bridgestone-okon volt. A gumik nem olyan tartósak, mint azelőtt. Ez egy új jelenség, ami új versenystratégiát követel meg. Több kerékcserét fogunk látni, ami hatással lesz a verseny [végkimenetelére], a miénkre is. De a gumik mindenki számára egyformák.
A Speedweek írása nyomán. Fotó (c) Red Bull Racing


 

Szólj hozzá!

Címkék: f1 red bull; vettel; sebastian; interjú; ausztrália; melbourne;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr652767281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása