HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Kizárták a Saubert, Massa ezzel hetedik

2011.03.27. 14:32 Real Simon says

Mindkét Saubert diszkvalifikálta az FIA technikai bizottsága az Ausztrál Nagydíjról. A szövetség ellenőrző brigádja Sergio Pérez és Kobajasi Kamui C30-asának hátsó szárnyát találta szabálytalannak. A Sauber fellebbezett a döntés ellen.

Véget ért az euforikus hangulat a Saubernál, miután a Nemzetközi Autós Szövetség futamot követő technikai ellenőrzésén kiderült, hogy a Sauber C30-asok hátsó légterelőjének legfelső lapja nem felel meg a szabályoknak.

A Sauber – ahogy a többi kocsi is – átesett csütörtökön a technikai gépátvételen, ezért is furcsa, hogy korábban senki nem emelt panaszt a hátsó légterelő ellen. James Key technikai igazgató a csapat nevében fellebbezett a versenybíróság döntése ellen.

Peter Sauber csapata évek óta a legerősebb szezonkezdését ünnepelte Melbourne-ben: az újonc Sergio Pérez a hetedik, Kobajasi Kamui a nyolcadik helyre hozta be a fehér kocsit. Pérez kizárása után a ferraris Felipe Massa került a hetedik, Sébastien Buemi (Toro Rosso) pedig a nyolcadik helyre. Az utolsó két pontszerző pozíciót a Force India pilótái, Adrian Sutil és Paul di Resta örökölték meg.

A Force India a hír hatására visszavonta eredeti beadványát, ami Buemi és a Toro Rosso megbüntetésére vonatkozott (szerintük a svájci pilóta túl agresszíven, a pályáról kifutva előzte meg Adrian Sutilt a versenyen). Buemi tehát maradt nyolcadik, a két Force India a 9. és 10. helyen végzett Melbourne-ben.

Szólj hozzá!

Címkék: toro rosso sauber; kobajasi; kizárás; buemi; perez; melbourne; ausztrál gp;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr872775640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása