HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Áttették a pole pozíciót Sepangban

2011.04.09. 17:41 Real Simon says

Miután a pilóták jelezték a versenybíróságnak, hogy a depófalhoz közelebb eső oldal sokkal jobban felgumizódott, áthelyezték a pole pozíciót a másik oldalra. Az egyik betétversenyen történt rajtkarambol (kifolyt olaj) is indokolta az oldalváltást.

„Ezen a pályán fontos, hogy a tisztábbik oldalról tudjak startolni, ezért változtatták meg a pólus helyét” – mondta Sebastian Vettel a Motorsport-Total honlapnak. A világbajnok így a belső ívről kezdheti meg vasárnap a Maláj Nagydíjat.  

A mellőle induló Lewis Hamiltonnak viszont van miért aggódnia: az F1-es futam betétversenyén, az ázsiai GT-sorozatban rajtkarambol történt, az egyik sérült kocsiból sok olaj folyt a pályára, épp a McLaren-pilóta rajthelyére. „Szerencsére már tisztítják a pályát azon a helyen, ezért igazán hálás vagyok. Remélem, nem lesz belőle probléma” – mondta Jenson Button a német honlapnak. Button közvetlenül Hamilton mögül, a 4. rajthelyről kezdheti meg a vasárnapi, 56 körös Maláj Nagydíjat.

Annak idején, 1989-ben és 1990-ben Ayrton Senna komoly pengeváltásokba keveredett Jean-Marie Balestre FIA-elnökkel, amikor az első rajtkocka áthelyezését kérte a szerinte jobban tapadó oldalra Szuzukában. Miután Senna ezt nem kapta meg, szándékosan belement riválisa, Alain Prost Ferrarijába az 1990-es Japán Nagydíj rajtja után. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr842812742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása