HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Michelisz kettős pontszerzéssel nyitott Zolderban

2011.04.24. 16:46 Real Simon says

Az első futamban a bravúros hetedik, a másodikon a nyolcadik helyen ért célba Michelisz Norbert az FIA túraautó-világbajnokság második fordulóján, a belgiumi Zolderben. 

A kissé szokatlan, narancs-fekete színekben pompázó BMW 320 TC pilótája a hetedik helyről indult, de a rajtnál megelőzte Kristian Poulsent, így legjobb bmw-sként a hatodik helyen körözött. A Zengő Dension Team versenyzőjét azonban a rajtnál kétszer is megtorpedózta hátulról Tom Coronel (BMW), és a sérült lökhárító, valamint az elromlott a szervokormány miatt csak idő kérdése volt, hogy mikor előzik meg. 

Ez Coronelnek nem sikerülhetett, ugyanis a futam elején összeakaszkodott Franz Engstlerrel, aki hátulról kiforgatta. A safety car kiállását követő új rajt után Michelisz derekasan védekezett Poulsennel szemben, ám a dán végül a sikánnál  kicselezte a védekezésre képtelen magyart, és visszavette a hatodik helyet.   
 
Engstler és a marokkói Bennani kocsija komolyabb javításra szorult, a rendezők emiatt többször is késleltették a második verseny rajtját. Michelisz elvileg a második helyről vághatott volna neki a második futamnak, de a csapat hibázott, amikor a megengedettnél előbb kezdték el szerelni a BMW-t, így Norbi csak a boxutcából eredhetett a mezőny után. 
 
A magyar fiú becsületére legyen mondva, hogy úgy küzdött, mintha az élete múlna ezen. Sorra előzte meg az ellenfeleit, és a többiek hibáit is kihasználva végül a svéd Dahlgren Volvója mögött, nyolcadikként intették le a verseny végén. 
 
Michelisz élete első bmw-s futamain mindkét alkalommal a legjobb három között végzett a privát értékelésben; az első futamon övé lett a leggyorsabb „privát” versenykör is.
 
"Életem legnehezebb versenyei voltak. Az autóval ma nem is nagyon tudtam foglalkozni, csak arra figyeltem, hogy a kormányt a kezemben tartsam. A második futamra a fiúk fantasztikus munkával megjavították a kormányszervót, de az első pillanatokban még mindig nagyon nehezemre esett elfordítani a kormányt. Ez volt a maximum, amit ki tudtunk hozni a mai napból, nagyon örülök, hogy az összetettben és a Yokohama Drivers’ Trophy-ban is tudtunk pár pontot menteni" - nyilatkozta Michelisz Norbert.

A zolderi első futamon egyébként hármas Chevrolet-diadal született (1. Rob Huff, 2. Alain Menu, 3. Yvan Muller). A második futamon a pole pozícióból induló Gabriele Tarquininek sikerült kivédekeznie a Chevyk támadásait, végül az olasz veterán nyert Alain Menu és Tiago Monteiro előtt. Idén ez volt az első alkalom, hogy nem egy Chevrolet, hanem egy SEAT nyert. 

A WTCC következő futamát május 14-15-én rendezik meg Monzában.


 

 

Szólj hozzá!

Címkék: magyar bmw zengő belgium wtcc dension michelisz zolder

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr392852312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása