HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

WTCC: Első nap a Hungaroringen - képekkel

2011.06.03. 20:35 Real Simon says

Verőfényes napsütés, 28 fok árnyékban és ünneplő ruhába öltözött Hungaroring - ezek fogadták a most először hazánkba látogató FIA túraautó-világbajnokság (WTCC) mezőnyét pénteken, az első edzésnapon. 

A "naqyfiúk" mellett, akik között most először egy tehetséges hazánkfiának, Michelisz Norbertnek is szurkolhatunk, ott volt az AutoGp formulaautós sorozat, a Trofeo Maserati, valamint a LOTUS Ladies Cup mezőnye is.

A WTCC-sek félórás gyakorlásán a Chevrolet rangidőse, Alain Menu bizonyult a leggyorsabbnak, 1 perc 56,858 perc alatt ért körbe a Hungaroringen. Második a vb-tabella éllovasa, Rob Huff, harmadik a pályán most először köröző Yvan Muller lett, gondoskodva a Chevrolet hármas sikeréről.

Robert Dahlgren nagyon odatette magát a Volvo C30-assal, a negyedik időt autózta, de az SzC_blog információi szerint az élmezőnyből egyedül ő használt új Yokohama-gumikat. Dahlgren 1:57,396-ot futott, két és fél tizeddel verve Michelisz Norbit (1:57,551) és három tizeddel a BMW spanyolját, Javier Villát.

Michelisz az első edzés után elmondta: "Nem számítottam arra, hogy ilyen jól fogunk szerepelni, egyáltalán nem tettem még oda magam, ráadásul az autó beállítása is messze van az ideálistól. Mondtam is a mérnökömnek, Bári Gergőnek, ha azt mondta volna a végén, hogy két másodperccel vagyunk lemaradva az elsőtől, azon se lepődtem volna meg. Még nagyon sok van a kocsiban, azon leszünk, hogy holnap, az időmérőre kihozzuk belőle a legtöbbet."


Michelisz Norbi a Zengő Dension Team mérnökeivel az edzés után. Még sok maradt az autóban


Yvan Muller az 1-es rajtszámú Chevy Cruze-t vizsgálja, első nekifutásra 3. lett a Hungaroringen


A holland Tom Coronel a nyolcadik időt érte el, egy Micheliszéhez hasonló BMW 320TC-vel


Gabriele Tarquini mindössze 5 kört tett meg a SEAT León TDI-vel, pénteken csak 11. lett

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr632955126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása