HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Végleg lefújták a Bahreini Nagydíjat

2011.06.10. 11:31 Real Simon says

Nagy megkönnyebbülés az F1 családjának, hogy a bahreini szervezők csütörtök éjjel bejelentették: elfogadják, hogy a csapatok ebben az évben már nem akarnak versenyezni Szahírban.

„Bahrein boldog lett volna, ha a futamra október 30-án sor kerülhet, de a résztvevők egyértelműen jelezték, hogy ez nem megfelelő megoldás számukra, mi pedig tiszteletben tartjuk ezt a döntést” – idézte a szervezők közleménye Zayed al-Zayanit, a pályát üzemeltető társaság elnökét.

„Szeretnénk továbbra is a Formula-1 versenynaptárában maradni, ezért nem törekszünk arra, hogy ebben az évben mindenáron megrendezhessük a futamot" – tette hozzá al-Zayani.
 
A Bahreini Nagydíj az idei szezon első versenye lett volna márciusban, ám az országban uralkodó feszült politikai helyzet miatt elhalasztották. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) múlt pénteken jelentette be, hogy október 30-án pótolják a nagydíjat, az idén debütáló indiai verseny pedig erről az időpontról december 11-re kerül át.

A csapatok és a pilóták ezt követően jelezték, hogy nem éreznék magukat biztonságban Bahreinben, ezért idén már nem szeretnének ott versenyezni. A csapatok irreálisnak nevezték a módosított versenynaptárat, szerintük ugyanis túl későn, december elején fejeződött volna be a sorozat.

A 2011-es világbajnoki idényéből így – a vasárnapi Kanadai Nagydíjjal együtt – még 13 futam van hátra. Az Indiai Nagydíj visszakerült az eredeti, október 30-i időpontra, az idényzáró november 27-én, Brazíliában lesz.

Szólj hozzá!

Címkék: szezon ecclestone; f1; bahrein; bahreini nagydíj; szahír; elmaradt; csapatok; lefújták;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr802972782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása