HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Micheliszt az utolsó rajtsorba száműzték Brnóban

2011.06.18. 21:00 Real Simon says

Hiába harcolta ki az 5. rajtkockát a WTCC brnói futamán Michelisz Norbert, a magyar versenyzőt a rajtlista végére küldte a versenybíróság, miután kiderült, hogy a BMW 12 kilóval elmaradt az előírt minimális súlytól.

Hiába szerepelt nagyszerűen a csehországi Brnóban megtartott WTCC-kvalifikáción Michelisz Norbert, a Zengő Dension Team magyar versenyzőjét megbüntették, csak a rajtlista legvégéről indulhat.

Michelisz a Hungaroringen elért dobogós eredménye után megkapta a maximális, 40 kg-os „sikerballasztot” (a valóságban büntetősúlyt) mindkét a csehországi futamra. De a szombati időmérő edzést követő mérlegelésen kiderült, hogy a Zengő-féle BMW 320TC 12 kilogrammal elmarad az előírt minimális súlytól, ezért a versenybíróság úgy döntött, megfosztja Micheliszt az összes edzéseredményétől.

A büntetés azt jelenti, hogy Michelisznek mindkét vasárnapi futamot az utolsó rajtsorból kell megkezdenie. Sosem drukkoltunk még annyira azért, hogy essen mindkét futamon, mint most, Norbin ugyanis jelen állás szerint csak ez, egy kiszámíthatatlan, fordulatos verseny segíthet.

Az első futamon a Chevrolet két menője, Yvan Muller és Rob Huff indulhat majd az első rajtsorból. A második sorból Tom Coronel (ROAL BMW) és Alain Menu (Chevrolet), a harmadikból a Volvo vadonatúj 1,6-os turbómotorját először használó Robert Dahlgren, valamint Kristian Poulsen (Engstler BMW) várhatja a startjelet.

Michelisz BMW-je 12 kilóval könnyebb volt az előírtnál - súlyos büntetést kapott érte (Fotó: Zengő Motorsport)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr802996096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sünmami 2011.06.19. 08:00:49

Szakadjon le ma az ég Brnóban. Ez a minimum. Tegnap este óta összeomlott bennem egy világ. Ilyen nincs :(
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása