HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

F1: Button a víz mellől hódolt a pólósoknak

2011.06.30. 15:33 Real Simon says

„Ezek a srácok óriások, simán elpusztítanának engem!” – mondta Jenson Button, miután találkozott a magyar férfi vízilabda-válogatottal a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában. A McLaren sztárja végül nem szállhatott vízbe, de segített levezényelni a Kemény-edzést.

Jenson Button végül nem szállhatott vízbe a hétvégi Vodafone-kupára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott tagjaival (a McLaren sztárját arcüreggyulladás gyötri, aminek nem tesz jót a víz), de a Kemény Dénes szövetségi kapitánytól kölcsönkapott síppal segített levezényelni az edzést.

Button őszintén bevallotta: nem sokat tudott eddig a vízilabdáról (így nem tudott a magyar vízipólócsapat három olimpiai bajnoki címéről sem), de egyik barátja profi szinten űzi a sportot Angliában, ezért nagyra tartja a vízilabdázók sportemberi teljesítményét.

„Ha valaki komolyan veszi a felkészülést, és keményen edz, annak meg lesz az eredménye” – jelentette ki Jenson.

Button elismerte: a vízilabdázás ugyan nem tartozik az erősségei közé, de nagyon szeretett volna együtt edzeni a magyar válogatottal. „Ezek a srácok óriások, simán elpusztítanának engem a vízben! Sajnos begyulladt az arcüregem, ami gyakran előfordul, ha sokat repülök. Vezetés közben nem zavar, de a víz nem tenne jót neki. Remélem, lesz még alkalmam rá, hogy valamikor bepótoljuk ezt az edzést. Talán július végén, a Magyar Nagydíj előtt. Ha hívnak, én jövök!” Kemény Dénes szövetségi kapitány csendben megjegyezte: „Akkor korán kell kelnie, az edzések reggel 6-kor kezdődnek!”

„Addig szeretnék az F1-ben versenyezni, ameddig jól érzem magam, és jelenleg minden pillanatát élvezem. A vízliabdázókkal ellentétben, akik négy évig egységes csapatként készülnek a következő olimpiára, az F1-ben évenként, kétévenként hosszabbítanak szerződést a pilóták. Nem nagyon akarok a jövőmmel foglalkozni, előbb fejezzük be a szezont, ráérünk később törődni a McLaren-szerződésemmel” – mondta Button.

Kemény Dénes végig Button közelében maradt az eseményen, beszélgettek, láthatóan élvezték egymás társaságát. Arra a kérdésre, hogy mi volt a téma, a kapitány azt válaszolta: „Természetesen az autókról, a nőkről és az autóversenyzők, illetve a vízilabdázók eltérő edzésmódszereiről beszéltünk.”

A szövetségi kapitány azt is elárulta, hogy amikor 10 évet töltött edzőként Comóban (ahol az F1-es pilóták nagy része megszáll a monzai Olasz Nagydíj idején), az olaszok miatt annyiszor kellett néznie a Forma-1-et, hogy „megutáltatták velem a Ferrarit”. „Már akkor is inkább az angol csapatoknak, a Williamsnek szurkoltam, most pedig a McLarennek, mert nekik van esélyük a győzelemre.”

Jenson egyébként rendszeresen részt vesz triatlonversenyeken, az úszás a kedvenc száma, egyúttal a hobbija is. Ezért értékeli nagyra a magyar vízilabdások teljesítményét, akik a hétvégi Vodafone-kupa után utaznak Sanghajba, a világbajnokságra, amelynek döntője éppen a Forma-1-es Magyar Nagydíj idejére fog esni.

Button barátnőjével, Jessicával és a Vodafone McLaren Mercedes két pr-osával érkezett Budapestre, és a margitszigeti esemény után nem sokkal már vissza is utaztak Nagy-Britanniába. Jenson a hét második felében a McLaren szimulátorában készül fel a Brit Nagydíjra. 

Jenson Button és Kemény Dénes szövetségi kapitány (Minden fotó (c) Simon István)

Szólj hozzá!

Címkék: mclaren; edzés; jenson; button;vízilabda;válogatott; vodafone; bulvár;f1

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr343027600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása