HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Vergne nyerte a Red Bull utcai kartcsatáját Siófokon

2011.07.18. 12:25 Real Simon says

Rekkenő hőségben, 3000 fős tömeg előtt zajlott le a Magyarországon most debütált Red Bull Kart Fight országos amatőr gokartbajnokság vasárnapi döntője Siófok utcáin.



A Vitorlás utcában felállított, 400 méter hosszú pálya számos kihívást tartogatott a nyolc selejtezőkörből a döntőbe jutott és bérgokartokkal rajthoz állt 45 induló számára.
Az éles kanyarokkal tarkított nyomvonalon, buszok által csúszósra koptatott aszfalton végül Szetei Gergely és Oroszlány Kristóf előtt 28,319 másodperces időeredménnyel a budapesti Herman Tibor nyerte el a legjobbnak járó trófeát, és a két személy részére szóló F1-es Magyar Nagydíjra szóló belépőket, boxutca-látogatással egybekötve.

A versenyzőknek a Red Bull Junior Team két pilótanövendéke, a Renault Világsorozatban versenyző Jean-Eric Vergne, valamint Carlos Sainz Junior adott hasznos tippeket, illetve mérkőztek meg egymással és a magyar GP3-as versenyzővel, Kiss Pál Tamással. A versenyt élőben kommentálta a ralipályákról ismert Kőváry Barna és Szujó Zoltán. Utóbbi később, mint pilóta is megvívta csatáját, többek között kommentátortársa, Czollner Gyula ellenében.


A siófoki döntő győztesei. Balról a két Red Bull juniorpilóta, Jean-Eric Vergne és Carlos Sainz Jr.

A profik ligájában, profi gokartokon a francia Vergne bizonyult a legjobbnak 29,134 másodperces időeredménnyel, Sainz Jr. (29,306”) és a magyar kiválóság előtt (29,530”).

„Örülök, hogy sikerült nyernem és végül fel tudtam venni a pálya ritmusát, a beláthatatlan kanyarokról nem is beszélve. Jó gyakorlat volt, felidézte a kezdeteket és különösen élveztem az összecsapást Carlosszal”
– fejtette ki a Formula Renault 3.5 sorozat éllovasa, Vergne. „Ha tehetem, lejárok gokartozni, igaz ez az utóbbi időben nem mindig volt kivitelezhető. Az autóversenyzés mellett mostanában kaptam rá a wakeboardra is. Nagy volt a forróság, de ahogy beültünk az autókba és áthajtottunk a rajtvonalon, már csak a verseny számított, és szívem szerint nem is szálltam volna ki belőle még órákig. Gratulálok Jean-Ericnek, de megígérhetem, nemsokára visszavágok neki!” – tette hozzá a Formula Renault 2.0 sorozatban szereplő versenyző, aki először járt Siófokon.



A hírességek futamában Magyarország egyik legjobb gokartosa, Kancsár Ferenc felvezetésében Czollner Gyula diadalmaskodott, aki ezzel pontot tett az F1-es kommentátorok házi párbajára is, hiszen Gianni után Szujó Zoltán a harmadik helyen futott be, Dukai Regina hatodik lett.

A június 25. és július 10. között, az ország nyolc pontján (Budapest, Debrecen, Győr, Mogyoród, Kecskemét, Pécs, Siófok és Budaörs) megtartott helyi selejtezők során több százan mérték össze tudásukat, hogy kivívják a július 17-i siófoki utcai pályán megtartott döntőbe jutás jogát.

Hozzájuk csatlakozott a Red Bull Mobile előfizetők számára meghirdetett játék két győztese is, akik a médiafutamban szabadkártyával próbálhatták ki magukat. Ez annyira jól sikerült, hogy Moór Tibor 32,761 mp-es eredménnyel majdnem egy másodperccel maga mögé utasította futamtársait.  (Szöveg és fotók: Red Bull Magyarország)

1 komment

Címkék: junior red bull; vergne; hokart; siófok; kart fight; szujó; czollner; jean eric;sainz; carlos;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr693076635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rognork 2011.07.19. 10:57:37

Hogy én ezt a Szujót mennyire utálom, azt nem is lehet leírni. Azt a sok baromságot, amit összehord, meg azt a nagy semmit, amit képes odaböffenteni.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása