HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Távozik a Ferrari volt F1-es technikai igazgatója

2011.07.21. 10:30 Real Simon says

A Ferrari vártnál gyengébb szezonkezdése miatt május végén leváltották Aldo Costát a technikai igazgatói posztról. Akkor azt mondták, új helyet keresnek neki a csapatnál, de a jelek szerint ez nem sikerült.

Aldo Costa (jobbra) és Pat Fry. A szezont még egymás mellett kezdték, júniustól az angol vette át az olasz mérnök helyét (Fotó: Ferrari)

Alig két hónappal a technikai igazgatói posztról történt leváltása után, közös megegyezéssel szerződést bontott Aldo Costa és a Scuderia Ferrari – jelentette az Autosport magazin.

Costát május végén a McLarentől tavaly érkezett Pat Fry váltotta fel a műszaki igazgatói poszton. Az olasz szakembernek a hivatalos sajtóközlemény szerint a Ferrari más divíziójánál kerestek munkát, de a jelek szerint nem sikerült közös nevezőre jutniuk.

Kapcsolódó cikk: Megbukott a Ferrari technikai igazgatója

Aldo Costa a szezon végéig fizetett szabadságon lesz, vagyis 2012-ig nem szerződhet más istállóhoz. Ha akar, könnyen találhat munkát máshol, hiszen bármely más F1-es istálló hasznot húzhat a Ferraritól származó technikai információkból.

Az olasz szakember 1995 óta dolgozott a Ferrarinál, 2005-ben ő váltotta fel a Schumacher-korszak sikerautóit tervező Rory Byrne-t a főtervezői székben. 2007 végén nevezték ki technikai igazgatóvá, ám a csalódást keltő 2011-es szezonkezdés után nem maradhatott tovább.

Szólj hozzá!

Címkék: szakember ferrari; f1; formula 1; technikai; aldo costa; costa; igazgató; leváltás; menesztés;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr653085697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása