HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Pénteken Webber a menő a Nürburgringen

2011.07.22. 19:00 Real Simon says

Mark Webber elkezdte visszaállítani a renoméját, amikor Alonso Ferrariját és világbajnok csapattársát, Vettel megelőzve a leggyorsabb lett a Német Nagydíj pénteki szabadedzésein.

Mark Webber (Red Bull Racing), Nürburgring (Fotó: Active Pictures/Jiri Krenek)

Webber 2007-ben a Nürburgringen állhatott először a dobogóra a Red Bull színeiben, majd 2009-ben ezen a pályán szerezte meg első futamgyőzelmét. A Red Bull ausztráljának most sem volt ellenfele, az edzés vége előtt 34 perccel felállított idejét (1:31,711) később senki sem tudta túlszárnyalni.

Fernando Alonso két kiváló edzést zárt, délelőtt ő volt a leggyorsabb Webber előtt. A spanyol a Nürburgringen is bizonyította: a Ferrarinál komolyan gondolják, hogy meg kell verniük a McLarent, illetve meg kell szorongatniuk a Red Bullt, amennyire a körülmények engedik. Felipe Massa az első fél órában trónolt az edzéslista élén, végül negyedik lett, fél másodperccel elmaradva Alonsótól.

Fernando Alonso (Scuderia Ferrari), Michael Schumacher (Mercedes GP), Nürburgring (Fotó: Active Pictures/Jiri Krenek)

Sebastian Vettel hazai pályáján egyelőre nem kapta el a fonalat. Webber mindkét tréningen gyorsabb, összeszedettebb volt, mint a világbajnok. Vettelnek főleg a pálya középső szakaszán kell gyorsulnia, ha szombaton el akarja kapni a csapattársát.

Hosszú idő után ismét eredményes edzésnapot zárt a Mercedes GP. Michael Schumacher – egy kicsúszás, illetve egy Alonsóval történt majdnem-ütközés után – az ötödik időt futotta, 146 ezredet verve csapattársára, Nico Rosbergre.

A McLarennél viszont csőstül jöttek a gondok. Sem Lewis Hamilton, sem Jenson Button nem talált igazán jó beállítást, főleg a kemény (ezüst jelölésű) abroncsokon szenvedtek. Hátráltatta a wokingi autók fejlődését a most először kipróbált kipufogó és az ahhoz kapcsolódó alvázvégződés is, amelyet tesztelni akartak Button kocsiján. De az Mp4-26 balansza annyira nem stimmelt, hogy Jenson végül csak 17 kört tudott megtenni délután, és Hamilton is csak 2 tizedet tudott lefaragni a délelőtt (sok benzinnel) elért köridejéből, ezzel hetedik lett.

Felpie Massa, Scuderia Ferrari (Fotó: Active Pictures/Jiri Krenek)

Délutánra feljavult viszont a Renault: Nick Heidfeld 2,4 másodpercet javított a délelőtti idejéhez képest (ezzel 8.-ként zárt), míg Vitalij Petrov szolidan gyártotta a köröket és hozta az erős időket, az orosz kilencedik lett.

Biztatóan kezdte a Német Nagydíjat a Force India gárdája is. Délelőtt Adrian Sutil mellett Nico Hülkenberg körözött (a Force India tesztpilótájával együtt hét német pilóta vett részt az első tréningen!), mindketten befértek a top 10-be. Délután aztán visszatért Paul di Resta, aki a kiesett első edzése ellenére nagyon közel tudott kerülni Sutilhoz.

Vitalij Petrov (Lotus Renault GP), Nürburgring (Fotó: Active Pictures/Jiri Krenek)

Ha pénteken is lenne 107%-os szabály, hárman nem jutottak volna be a versenybe. Vitantonio Liuzzi 31 kört tett meg a HRT-vel, de mivel csak délután hajthatta az F111-et (délelőtt Narain Karthikeyan vezette), nem tudta megfelelően beállítani. Daniel Ricciardo a másik HRT-vel már 10 perc után megállt a pálya szélén, mivel füstölt a motor.

Sébastien Buemi mindössze 3 kört tudott megtenni délután, mert az első edzésen bemutatott "díjugratása" után (amikor kicsúszott a kavicságyba) a Toro Rosso szerelői nem tudták megfelelően rendbe hozni az STR5-öst.

Sébastien Buemi járt legrosszabbul, amikor megrongálta a Toro Rossót a délelőtti edzésen (Fotó (c) Active Pictures/Jiri Krenek)

Szólj hozzá!

Címkék: szabadedzés mercedes; ferrari; mclaren; red bull; webber; vettel; német nagydíj; alonso; schumacher; renault; f1;formula 1; nürburgring;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr203089788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása