HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Jövőre is lesz WTCC-futam a Hungaroringen

2011.09.23. 20:29 Real Simon says

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa elfogadta a túraautó-világbajnokság 2012-es versenynaptárát. Eszerint május első hétvégéjén ismét ellátogat a Hungaroringre a mezőny. Pontozni fogják a kvalifikáció leggyorsabbjait is.



Több komoly változás is történt a WTCC versenynaptárában az idei évhez képest. A szervezők már nem erőltetik, hogy a tengerentúlon (Brazíliában, illetve Mexikóban) kezdődjön a száguldás, helyette a biztosra vehető monzai futamot hozták előre március közepére.

A valenciai verseny szeptember elejéről átkerült a második futam helyére, április 1-jére, a Donington parki viadalt pedig a megszokott nyár közepi időpont helyett áprilisban rendezik meg.

Az elmúlt hat évben Oschersleben adott otthont a németországi futamoknak, de a pálya egyelőre nem hosszabbított szerződést a WTCC szervezőivel. Elképzelhető, hogy a túraautós mezőny a Sachsenringre költözik, amelynek idén lejárt a szerződése MotoGP-vel.

Először kapott helyet a világbajnoki versenynaptárban kaliforniai Sonoma (Infineon Raceway), amely az Indycar-sorozatot is vendégül látja. A WTCC legelső amerikai szereplésének érdekessége az lesz, hogy a WTCC mezőnye egyszerre köröz majd a pályán az ottani testvérsorozat (USTC) legjobbjaival.

Curitiba márciusról júliusra került, ami azért érdekes, mert Brazíliában akkor van az esős, hűvös időszak. A 2012-es szezon öt tengerentúli viadallal, a brazil, az amerikai, a japán, a kínai és a makaói versenyekkel zárul.

Jövőre több jelentős változtatást is végrehajtanak a kvalifikáció rendszerében, hogy a 2. időmérőn megszokott taktikázást kiküszöböljék. Ezek közül a legfontosabb, hogy a Q2 öt leggyorsabb versenyzője pontokat fog kapni: az első helyezettnek 5 pont jár majd, a másodiknak 4, a harmadiknak 3, a negyediknek 2 és az ötödiknek egy.

Az FIA WTCC bajnokság 2012-es versenynaptára

01. Március 10-11.   Olaszország, Monza
02. Márc.31.-Ápr.1.  Spanyolország, Valencia
03. Április 14-15.     Nagy-Britannia, Donington Park
04. Április 28-29.     Németország (még nincs helyszín)
05. Május 5-6.     Magyarország, Hungaroring
06. Május 19-20.     Marokkó, Marrakes
07. Június 9-10.     Portugália, Porto
08. Július 21-22.     Brazília, Curitiba
09. Szeptember 22-23. USA, Sonoma*
10. Október 20-21.  Japán, Szuzuka
11. November 3-4.   Kína, Sanghaj
12. November 17-18. Makaó, Guia Circuit
* új helyszín

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr563251941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

totzozo 2011.09.24. 14:49:21

Vannak azért az F-1-en kívül is bőven rajongók, amire meg is vannak a megfelelő oldalak, de ha már itt tartunk, ez SzC blog nem száguldó cirkuszt takar? Elég régóta tag vagyok már a fészen, és mostanság igencsak hiányolom az f-1-es írásokat. Utolsó 3 bejegyzés: dtm, wtcc, rali, holott Monza után volt néhány beszédtéma, szerintem Szingapúr előtt/közben szintén. Nem hiszem, hogy egy Ferrari teszt az utóbbi 1-2 hét legnagyobb durranása. Ez csak egy észrevétel, elnézést az offért, de a színvonal gyengülni látszik. Kár érte.

instant vízpor 2011.09.24. 22:16:34

Érdekes lesz Sonoma. Lehet tudni, hogy melyik körön mennek? (Nascar vagy Indy).
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása