HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

WTCC: Piros zászló Michelisz miatt

2011.10.21. 10:51 Real Simon says

Michelisz Norbert kicsúszása miatt piros zászlóval kellett megállítani a pénteki első szabadedzést Szuzukában. 

Michelisz BMW-je elmerült a szuzukai pálya mély sóderágyában

A Zengő DENSION Team magyar pilótájának BMW-je csak az orrán sérült meg, a csapat szerelői viszonylag gyorsan meg tudták javítani. Michelisz ezek után 12 kört tudott megtenni a Suzuka East Circuit-on (nála kevesebbet csak a spanyol újonc, Pepe Oriola ment), végül a 15. idővel zárta a napot.
 
Michelisz Norbi így kommentálta a nyitónap eseményeit a Zengő Motorsport honlapján:
 
"Egyszerűen elvesztettem az uralmamat az autó felett. Kopottak voltak már a gumik - a hátsók picit jobban, mint az elsők -, ez volt a pördülésemnek az elsődleges oka.
Szerencsére nem vesztettünk olyan sok időt, hiszen piros zászló volt mindjárt így vissza tudtam jönni a boxba. Annyira mély volt azon a helyen a sóderágy, hogy a lökhárítom darabokra szakadt. Ezt a fiúk nagyon gyorsan megcsinálták, így volt időm folytatni a tesztet. 

A fő probléma, a másodlagos ok az volt, hogy az autó viselekdése nem volt egyenletes, mintha valamelyik mechanikus elem feszült volna. Plusz jött egy hibaüzenet a kijelzőn, hogy túlságosan meleg a difi [differenciálmű]. Azt mondják a fiúk, hogy egyelőre nem látnak összefüggést a kettő között. A csapat most tüzetesen átvizsgálja az autót. Nekem egyelőre nagyon furának tűnik bizonyos pontokon, főleg akkor, amikor nem terhelés alatt vagyok, hanem kezdek leszállni a gázról. Remélem, hogy meg fogjuk találni ennek az okát!
A pálya nagyon jó, tetszik, jó ritmusa van."
 
WTCC Race of Japan, Szuzuka.
A pénteki tesztelés eredménye:

1. A. MENU (CH) Chevrolet Cruze      53,608 sec
2. R. DAHLGREN (S) Volvo C30 Drive  53,722"
3. R. HUFF (GB) Chevrolet Cruze        53,861"
4. T. MONTEIRO (POR) Sunred SEAT León 54,177"
5. Y. MULLER (FRA) Chevrolet Cruze  54,200"
6. T. CORONEL (NL) Roal BMW 320TC  54,409"
...
15. MICHELISZ (H) Zengő BMW 320TC  55,036" (+1,428")

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr663319643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása