HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Vettel a Red Bull magyar szakácsának is köszönheti a vb-címet

2011.10.24. 15:24 Real Simon says

Miután elült a csatazaj a koreai győzelme után, Sebastian Vettel a Red Bull konyhája felé vette az irányt. Seb is tudja, hogy a konstruktőr-vb-címhez vezető út a konyhában kezdődik, ahol egy magyar szakács, Köbli Lajos felel azért, mi kerüljön a világbajnok tányérjára.

Christian Kolleritsch és Köbli Lajos: kezükben a siker fakanala (és tepsije)! (Fotó: Bild)

A népnyelv számos szófordulatot ismer az evés fontosságára vonatkozólag. Régi igazság, hogy "A siker a konyhában kezdődik", ahogy az is, hogy "Egy férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út." A finom koszt életet, erőt és egészséget jelent, és miután az F1-ben is emberek dolgoznak, nincs ez másként a száguldó cirkuszban sem.
 
A Zala megyei Pókaszepetken felcseperedett Köbli Lajos 2008 óta járja a világot a Red Bull hospitality-csapatának tagjaként. Ma ő a négy szakács (chef) egyike az impozáns Energy Station konyháján.
 
"A catering-szolgáltatást végző ausztriai cég alkalmazottjaként szóltak négy éve, hogy lenne ez a lehetőség, s persze nem mondtam nemet" - idézi fel a kezdeteket Köbli a Zalai Hírlap cikkében. "A Red Bullhoz korábbi kollégám révén jutottam el. Jelenleg négyen vagyunk szakácsok, de az európai versenyekre kibővül a létszám. Van, aki az előételekért, más a köretért felelős, jómagam a húsokat, halakat készítem, s persze van cukrászunk is." 
 
A Red Bull Energy Station-ben egyszerre 200 vendéget tudnak ebédeltetni, de folyamatosan cserélődnek (Fotó: Hilbert Péter)
 
"A konyha alapvetően nemzetközi, de én valamilyen szinten mindenképpen magyarosan főzök, hiszen más az ízvilágom, mint például az osztrák vagy éppen a lett társamnak. Általában ízlik a főztünk, persze napi kétszáz ember kiszolgálása közben mindig akad egy-egy vendég, akinek valami nem tetszik. De ez bőven belefér. A pilótákkal más a helyzet, nekik á la carte kell elkészíteni az ételt. Úgy Vettelnek, mint Webbernek van külön személyi edzője, az étrendjüket is ők állítják össze. Vettel általában csirkemellet, borjút, illetve lazacot fogyaszt szívesen, de a különböző tésztaételeknek is mindig kéznél kell lenniük. Rá különösen figyelni kell, hiszen az ő fogását nem sózhatom, borsozhatom, s még olajat sem tehetek az ételre. Az ízesítést mindig ő maga végzi el az asztalnál. Webbernél is a fehér húsok dominálnak, de ő szívesen fogyaszt bárányt, péntekenként, az edzések után pedig egy négyfogásos menüsorral gyűjt újra energiát" - árulta el a Red Bull kulináris kulisszatitkait Lajos. 
 
Lajos és az Energy Station osztrák konyhafőnöke, Christian Kolleritsch a Koreai Nagydíj előtt garnélarákos pastát főzött Sebastian Vettelnek, amivel hozzásegítették a németet idei 10. győzelméhez, a csapatot meg a konstruktőr-világbajnoki cím megszerzéséhez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr243326458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása