HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Három csapat is nevet változtat jövőre

2011.11.02. 08:00 Real Simon says

A Marussia Virgin Racing hivatalosan kérelmezte, hogy elhagyhassa nevéből a Virgint, autóit 2012-től csak Marussiának nevezhesse. A brit kiscsapat ezzel csatlakozott a Renault GP-hez és a Team Lotushoz, amelyek szintén új néven indulnának jövőre.

Timo Glock, Marussia Virgin Racing, Török Nagydíj, 2011 (Fotó: MVR Media)
 
A Marussia Virgin Racing kérelmezte a Formula-1-es Bizottságtól, hogy 2012-ben elhagyhassa nevéből a Virgint, autóit pedig – orosz autógyártó partnere után – Marussiának nevezhesse. A brit kiscsapat 2009-ig Manor Racing néven szerepelt az alsóbb kategóriákban, 2010 elején az angol milliárdos, Sir Richard Branson finanszírozta az F1-es bemutatkozást a Virgin-cégcsoporton keresztül.
 
Az orosz Marussia (Marosszija) idén januárban szállt be a csapatba, mint többségi tulajdonos és technológiai partner.
 
A Marussia Virgin a harmadik F1-es istálló lett, amely jövőre más néven szeretné benevezni autóit a világbajnokságba. Korábban a Lotus Renault GP (tulajdonos: Gérard Lopez és a Genii Capital), valamint a Team Lotus (tulajdonos: Tony Fernandes és az 1Malaysia Group) kérelmezte hivatalos nevének megváltoztatását. A francia-luxemburgi alakulat 2012-ben már Lotusként, míg a malájok Caterham F1 Teamként szeretnének rajthoz állni.
 
A Formula-1-es Tanács akkor hitelesíti a névváltoztatást, ha a 26 tagból legalább 18 elfogadja a csapat kérelmét a szervezet november végi ülésén.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr633345598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása