HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Brundle: Kétélű fegyver lehet Räikkönen a Williamsnél

2011.11.13. 12:25 Real Simon says

Martin Brundle szerint Kimi Räikkönen visszatérése jó és rossz hatást is kelthet a Williamsnél. A BBC F1-es riportere, aki korábban versenyzett is a száguldó cirkuszban, úgy véli: Kimi érkezése új energiával töltheti fel a grove-i istállót, ugyanakkor rávilágít a csapat gyengeségeire is.
 
Kimi Räikkönen gyorsasága ellenére sem vált húzóemberré a Ferrarinál. A versenyzés érdekelte, a többi egyáltalán nem
 
Martin Brundle 1984 és 1996 között 158 Grand Prix-futamon vett részt, mások mellett a Tyrrell, a Benetton, a Ligier, a McLaren és a Jordan színeiben. Nyernie ugyan nem sikerült, de kilencszer felállhatott a dobogóra, és 1992-ben rendesen megdolgoztatta Michael Schumachert a pénzéért, amikor csapattársak voltak a Benettonnál. 
 
Brundle mára meghatározó véleményvezérré vált F1-es körökben, mindenki odafigyel arra, amit mond. Ezért érdekes, amit a Sunday Times-ban megjelenő rovatában írt Kimi Räikkönen  lehetséges visszatérésének hatásairól a Williamsnél.
 
„Az egyik ember, aki esélyes arra, hogy átvegye Rubens Barrichello helyét a Williamsnél, Kimi Räikkönen, aki az elmúlt két évben az F1-en kívül versenyzett, de most vissza szeretne térni a ralizásból.”
 
„Räikkönen érkezése energiával töltheti fel a Williamst, nem annyira a személyiségével, mint inkább a pályán nyújtott teljesítményével. Sikerre éhes és elszánt lesz, és most, hogy alig lehet tesztelni szezon közben, eltűnt egy energiaelszívó taposómalom, ami részben a finn korai kiválásához vezetett. A neve és híres gyorsasága vonzó lesz a szponzorok számára is, de nem igazán ő fogja meghatározni a csapat fejlődésének irányát – ahogy arra már a Ferrarinál is rájöttek” - írja Brundle.
 
„A történet árnyoldala, hogy Räikkönen jelenlétével jobban reflektorfénybe kerülnek a Williams gyengeségei is. A csapat jelenleg kilencedik a konstruktőrök bajnokságában, mindössze öt ponttal, autói csak a 23. és 24. rajthelyről kezdhetik meg a mai Abu-dzabi Nagydíjat. A nagy kérdés: vajon rendelkeznek-e a szükséges agykapacitással [szakemberekkel – a szerk.] és (anyagi) forrásokkal ahhoz, hogy mindezt megfordítsák?”
 
Előzetes sajtóhírek szerint a Räikkönen-Williams házasság bejelentésének az abu-dzabi futam előtti pénteken meg kellett volna történnie, ám ez nem valósult meg. Ha összeáll a Katari Nemzeti Banktól várt pénzügyi mentőcsomag, Räikkönen visszatérését a következő hetekben, akár már a Brazil Nagydíj előtt bejelenthetik.
 
Kapcsolódó cikk az SzC_blogon: Az arabokon múlik Räikkönen visszatérése

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr863374190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása