HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Érik a botrány? A Williams-PDVSA szerződést vizsgálja a venezuelai kongresszus

2011.11.18. 16:42 Real Simon says

Veszélybe kerülhet a PDVSA olajkonszern és Pastor Maldonado F1-es jelenléte is, miután a venezuelai kongresszus egyik képviselőjének indítványára felülvizsgálják a Williams F1 Teammel kötött szerződést. Az állami olajvállalaton keresztül lényegében állami támogatást kapott a csapat. 
 
A venezuelai kongresszus egyik tagja, Carlos Ramos levélben szólította fel a Williams F1 Teamet, hogy szolgáltassa ki számára a venezuelai nemzeti olajtársasággal, a PDVSA-val 2010. decemberében aláírt szerződs részleteit. Ramos ugyanis nyomozást kezdeményezett annak kiderítésére, ki hagyta jóvá a több millió dolláros támogatást, a kongresszus megkerülésével.
 
Az Autosport magazin 21 és 29,4 millió angol fontra (kb. 29-37 millió amerikai dollár) becsüli a venezuelai támogatás mértékét, attól függően, mekkora reklámfelületet kap a PDVSA logója a Williams versenyautóin. 
 
"A Williams F1 és a PDVSA szponzorációs szerződésével kapcsolatban szeretnék egy másolatot kapni az eredeti szerződésről, abból a célból, hogy a venezuelai kongresszusban folyamatban lévő nyomozáshoz felhasználhassuk" - írta Ramos a levélben, amely az angol szaklap tulajdonába került. A képviselő kifizetési bizonylatokat is kért, hogy ellenőrizhessék, pontosan mekkora összeg vándorolt át gyakorlatilag a venezuelai államkasszából a brit istálló bankszámlájára.
 
Pastor Maldonado a PDVSA olajtársaság pénzének köszönhetően versenyezhet idén a Williamsnél
 
A CNN-en néhány napja olyan képsorokat mutattak be, amelyeken Venezuela megosztó egyéniségű elnöke, Hugo Chávez kopaszon látható. Az amerikai hírtelevízió tudósítója szerint Chávez elnök kemoterápiás kezeléseket kap, ami arra utal, hogy rákos daganatot találtak nála az orvosok. Miután a Venezuelában fennálló személyi kultuszt ismerve igen valószínű, hogy az elnök aláírása nélkül nem lehetett volna tető alá hozni a PDVSA-Williams megállapodást, ha Cháveznek le kell mondania elnöki hatalmáról, az megrendítheti Pastor Maldonado pozícióját is. A GP2 2010-es bajnoka vélhetően csak addig maradhat a Williams alkalmazásában, ameddig a PDVSA fizet.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr943394426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sünmami 2011.11.18. 18:28:26

Most teljesen mindegy, hogy mekkora eredményeket ért el (vagy nem ért el) Maldonado, ez az egész jelenség, ami az autósportot (is) körülveszi, már lassan gusztustalan. Pénz, politika....
Gyanítom, hogy nagyon sok tehetséges versenyző soha az életben nem tudja még csak meg sem mutatni hogy mire lenne képes.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása