HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Mindkét pilótáját kirúgta a Toro Rosso!

2011.12.14. 21:05 Real Simon says

Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne vezetheti 2012-ben a Toro Rosso autóit, miután a faenzai gárda meglepetésre kiadta Sébastien Buemi és Jaime Alguersuari útját. Az ausztrál idén 11 futamon indult a HRT színeiben, míg a francia két pénteki szabadedzésen vett részt az STR-rel.

Daniel Ricciardo sem tavaly, sem idén nem nyerte meg a WSR-bajnokságot, mégis lett helye a Toro Rossónál

A Red Bull juniorcsapata legutóbb 2006-ban cserélte le mindkét pilótáját egyszerre. Jaime Alguersuari 26 ponttal a vb 14. helyén zárt, míg Sébastien Buemi 15 pontja a tizenötödik helyhez volt elég. Ez azonban kevés volt a csapat vezetőinek, ezért drasztikus döntést hoztak.

Az új pilóták, Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne alig-alig rendelkeznek F1-es tapasztalattal: az ausztrál idén tizenegy futamon rajtolt a HRT-vel (a Red Bull pénzének köszönhetően), míg a Renault Világsorozat bajnoki ezüstérmese csupán két szabadedzésen vett részt az STR-rel. De ezt éppen belefér a Toro Rosso filozófiájába.

„Örülök, hogy ilyen korai időpontban nyilvánosságra tudtuk hozni a jövő évi versenyzőink kilétét. Most már minden erőnkkel 2012-re koncentrálhatunk. A Toro Rosso megalapítása, 2005 óta az a cél vezérel minket, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsunk a Red Bull juniorprogramban részt vevő, fiatal tehetségeknek. Ezért kell időről időre megváltoztatnunk a felállásunkat” - indokolta a váratlan döntést Franz Tost csapatvezető.

„Ez egy kitűnő lehetőség számomra, egy esély, amire azóta várok, hogy először vezethettem a Toro Rosso autóját pénteki szabadedzésen [Melbourne-ben, 2010-ben]. Kiszaladnék a világból örömömben! A szezon második felében, tizenegy verseny alatt sokat tanultam, amiért köszönettel tartozom a csapatnak. Alig várom, hogy elkezdődjön a tesztelés!” - örvendezett Ricciardo.

Vergne sem nyerte meg a WSR-t, de legalább közel került hozzá idén. Grosjeannal és Charles Pic-kel együtt rögtön három francia pilóta lesz 2012-ben

„Idén hamarabb jött el a karácsony, mint szokott. Az abu-dzabi tesztelés után [FIA-Pirelli Young Drivers Test – a szerk.] úgy érzem, készen állok erre az ugrásra, még akkor is, ha természetesen tudom, hogy a tesztelés és a versenyzés között óriási különbség van. Nagyon élveztem a közös munkát idén a Toro Rossóval, alig várom, hogy végre rendes csapattag legyek” - jelentette ki magabiztosan Vergne. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr583464146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

totopad 2011.12.14. 22:03:22

hát pénz beszél, ALG meg ugat! :S
Őt sajnálom, BUE-t nem. Az a vicc az egészben, hogy pont reggel olvastam ALGtól nyilatkozatot, hogy úgy néz ki, jövőre marad, hát nem jött össze :(

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.12.15. 10:28:04

Ha jól tudom Pic is francia, tehát 3 francia lesz a mezőnyben jövőre.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása