HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Korán bemutatózik a McLaren, kivár a Mercedes

2011.12.19. 15:29 Real Simon says

A Red Bullhoz és a Ferrarihoz hasonlóan a McLaren-Mercedes is arra készül, hogy már az első 2012-es teszten bemutatja új autóját, az MP4-27-et. A Mercedes GP viszont kihagyja az első tesztet, hogy a mérnökök a lehető legtovább dolgozhassanak az MGP W03-on.
 
A McLaren idén a diffúzorra kivezetett kipufogó nélkül kezdett tesztelni, így lesz mihez visszatérni az MP4-27-nél (Fotó: Active Pictures)
 
A McLaren megerősítette, hogy jövő februárban, az első hivatalos Formula-1-es tesztelésen, Jerezben bemutatja új autóját. Az MP4-27 vélhetően annak az autónak a továbbfejlesztése lesz, amellyel a csapat az idei szezont kezdte volna, de miután a téli teszteken alaposan elmaradtak a diffúzorra vezetett kipufogóval felszerelt Red Bullok mögött, a wokingiak sebtében áttervezték az MP4-26-ot a melbourne-i szezonnyitóra.
A McLaren február 1-jét, egy szerdai napot jelölte meg hivatalos autóbemutatója dátumaként.
 
A topcsapatok közül egyedül a Mercedes GP döntött úgy, hogy kihagyja az első tesztelést, és csak a február 7-én kezdődő valenciai próbafutamokon áll elő az MGP W03-assal. 
 
„Bent, a gyárban már jó ideje a 2012-ben előttünk álló kihívásokra összpontosítunk, hiszen egyértelműen az a célunk, hogy jövőre előrébb lépjünk a rajtrácson. Mint mindig, a téli fejlesztési és autóépítési időszak versenyfutás az idővel, abban az értelemben, hogy megfelelő telejsítményt érjünk el [az autóval] a gyártósoron, amit meg kell ismételnünk a szezon előtti teszteken is. Hisszük, hogy az  új autó második tesztelésen (Valenciában) történő bevetése optimális kompromisszumot jelent a tervezési és fejlesztési programunk szempontjából” - nyilatkozta Ross Brawn csapatvezető az Autosportnak.
 
A Mercedesnél jobbnak látták, ha kivárnak, hogy az MGP W03 a lehető legtöbb időt töltsön a próbapadon, mielőtt elkezdenék tesztelni (Fotó: Active Pictures) 
 
A Red Bull Racing és a Ferrari – a McLarenhez hasonlóan – szintén azt az utat választotta, hogy a lehető legtöbb időt töltsenek a pályán az új modellekkel, így ők is ott lesznek február legelején, Jerezben.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr93475934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása