HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Montezemolo megnevezte Massa lehetséges utódait

2012.01.04. 22:57 Real Simon says

Felipe Massa érdemeinek elismerése mellett Luca di Montezemolo megnevezte azokat a versenyzőket, akik eséllyel pályázhatnak a brazil helyére. Massa szerződése 2012 végén jár le a Ferrarinál, ha maradni akar, bizonyítania kell.
 
Massa és Montezemolo: a mosolyszünet már régóta tart (Fotó: Active Pictures)
 
Luca di Montezemolo már többször kijelentette, hogy a Ferrari tiszteletben tartja Felipe Massa 2012 végéig érvényes szerződését, de azt is leszögezte, hogy a brazilnak fejlődnie kell, méghozzá számottevően, ha meg akarja tartani a helyét Maranellóban.
 
„A 2012-es sorsdöntő szezon lesz Felipe számára. Nem voltunk megelégedve az elmúlt szezonban nyújtott teljesítményével, és tudjuk, hogy ő maga sem. De azt sem szabad elfelejtenünk, hogy Felipe gyakran gyorsabb volt, mint Michael Schumacher, vagy Kimi Räikkönen” – nyilatkozta a Ferrari elnöke a Corriere dello Sportnak. 
 
„Ő segített Kiminek megnyerni a bajnoki címét [2007-ben, a Brazil Nagydíjon – a szerk.], egy évvel később pedig hajszál híján maga is bajnok lett. Ha ebben az idényben sikerül jobban felmelegítenie a gumikat, hisszük, hogy Felipe sokkal jobban fog menni.”
 
Máris elég hosszú azoknak a jelenlegi és jövőbeli F1-es pilótáknak a listája, akik potenciálisan pályázhatnak Massa helyére. Montezemolo elnök azonban most először említett konkrét neveket.
 
„Jenson Button ragyogó volt [2011-ben]. Mark Webber nagyon jó kettes számú pilóta, és Nico Rosberg is szépen ment egy olyan autóval, ami nem volt igazán versenyképes. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert mi magunk is nevelünk fiatal piltákat. Miközben Sergio Pérez a Saubernál versenyez, valójában ő a Ferrari pilóta-akadémiájának tagja. És ha további tesztlehetőségekhez jut, Jules Banchi [a GP2-sorozat harmadik helyezettje – a szerk.] is tovább fejlődhet.”
 

A Ferrari egyébként közel egy éve újra forszírozza, hogy lehessen tesztelni az idény közben is. Így ugyanis könnyebb lenne korrigálni az autó tervezése során elkövetett esetleges hibákat, ezáltal csökkenteni a lemaradást a legjobbakhoz képest.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr753520475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása