HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Kubica elesett, rásérült a sérült lábára

2012.01.11. 21:21 Real Simon says

Legalább másfél hónappal elcsúsztatta a felépülési idejét Robert Kubica, miután állítólag elcsúszott a jégen olaszországi háza előtt. A BMW és a Renault volt F1-es pilótája éppen a jobb lábára esett rá, amely szilánkosra tört közel egy évvel ezelőtt, egy ralibalesetben.
 
 
Egy angol közmondás illik elginkább Robert Kubica sajnálatos, első olvasásra kissé (?) felelőtlennek tűnő tettére, amely így hangzik: "Adding insult to injury", vagyis rátenni még egy lapáttal a sérülésre.
 
A kiváló lengyel pilóta épp az utcára tartott pietrasantai házából, amikor állítólag jégfoltra lépett, amin elcsúszott. Az autosport.com információi szerint Kubica megint összetörte a jobb lábszárát, amelyet az orvosok több műtéttel igyekeztek helyrehozni a lengyel tavaly februári ralibalesete óta. Robertnek állítólag újra eltört a lábszárcsontja, ami becslések szerint legalább hat héttel kitolja a lengyel gyógyulási idejét.
 
Robertet az elmúlt hónapokban többször úgy emlegették az F1-es hírforrások, mint a Ferrari leendő tesztpilótáját, akiből - teljes felépülése esetén - akár állandó versenyző is lehet. Erre utal Stefano Domenicali Ferrari-főnök első reakciója is, aki így reagált a baleset hírére: "Nem ez volt a tervünk". 
 
"Robert Kubica kitűnő versenyző, aki nagyon súlyos sérüléseket szenvedett, és jelenleg is keményen dolgozik azon, hogy visszatérhessen a normális életvitelhez. A legfontosabb tehát az, hogy mielőtt bármilyen találgatásba belemennénk, várjuk ki, mi lesz. Az efféle sérülések gyógyulásához sok időre van szükség, ezért csak annyit mondhatok, hogy ki kell várnunk, meg fog-e gyógyulni. De jelen pillanatban sajnos semmi sincs a helyén" - fogalmazott a Ferrari csapatfőnöke a Scuderia szokásos januári sajtóösszejövetelén, Madonna di Campiglióban. 
 
Kubica ezt a balesetet agyrázkódással megúszta 2007-ben, Montrealban. Az F1-es autó biztonsági struktúrája megvédte - magát, úgy tűnik, kevésbé tudja

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr483538078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sünmami 2012.01.12. 06:54:21

Szeretném, ha az élet majd valamikor megcáfolna, de gyanítom, belőle már nem lesz F1-es pilóta. Olyan szinten bizonyára felépül, ami a normális életvitelhez elegendő. De nem a F1-hez:( Nagyon nagyon vártam vissza, izgultam érte, szorítottam neki hogy minél előbb felgyógyuljon és vissza térhessen. De nekem van egy olyan érzésem, hogy ez egy JEL volt. Valamiért nem akarja a sors, hogy ez így legyen. El kell majd ezen gondolkoznia. Sajnálom nagyon, borzasztóan. És tudom hogy ez tényleg véletlenül történt, de: "Peches ember ne menjen a jégre". Ezzel most lehet hogy egy szép álom tört össze. Nem csak részéről, a szurkolók részéről is. Bele értve magamat is:( Sajnálom:(

Tunde91 2012.01.12. 20:34:43

Massa szereplését elnézve.. talán jobb is ha nem jön vissza... (főleg nem másodhegedűsnek a Ferrarihoz... szerintem nem véletlenül ajánlottak neki tesztlehetőséget... szegény Felipének eléggé kifele áll a rúdja...)
Akárki akármit mond, nem mehet úgy valaki egy ilyen baleset után mintha mi se történt volna...
Persze.. Laudának sikerült a visszatérés... de azok még más idők voltak...
Azért szériaautós versenyen szívesen látnám... WRC, WTCC... ami kevésbé veszélyes.. bár most sem az F1-ben sérült meg.. illetve a lábtörésről sem az autósport tehet...
Amúgy tényleg műteni kell a lábát? :/

jürgen baromartz 2012.01.13. 01:19:45

@Tunde91: nekem tökmindegy, hova és milyen minőségben tért volna vissza a f1-be, csak visszajött volna... nagyon csíptem ezt a srácot, mert egyszerre tehetséges és nagyon szerény jellemű. a kezdeti gyors sikerek és az azt követő erős visszaesés után például az igen nagyképű és beképzelt Massára már ugyanezt nem lehet elmondani.

ami pedig Lauda sikeres visszatérését illeti... hát ahhoz kellett még csak igazán tökösnek lenni. még a balesete után sok évvel sem számíthattak a pilóták olyan szintű biztonságra a versenyautóktól és a pályáktól, mint amilyet Kubica élvezhetne manapság, ha nem volna olyan pancser hogy még jobban összetöri magát. :)

na mindegy, remélem azért még valaha látom a lengyelt kormány mögött ülve.

Tunde91 2012.01.13. 12:22:10

@jürgen baromartz:
Én is szerettem volna, hogy akár már idén visszatérjen.. de úgy tűnik az élet nem könnyíti meg a dolgát.. és nem biztos hogy tovább kéne feszegetnie a határait..:/ Pedig nagyszerű versenyző, és egyike azon "aktív" F1-es pilótáknak, akiről még nem hallottam szitkot... a Ferraris utálja Vettelt, a McLarenes Alonsot, a Red Bullos Hamiltont... stb Kubica egy tehetséges, és abszolút szerethető figurája volt az F1nek...

A napokban olvastam egy Prost-Button interjúban, hogy Button kicsinek és kényelmetlennek tartotta Prost egykori versenygépét, de úgy gondolta azért, mert magasabb Alainnál... erre Prost felvilágosította, hogy akkoriban nem érdekelte a tervezőket a versenyző ergonómiája, és neki is baromi kényelmetlen volt órák hosszat a kényelmetlen cockpitben nyomorogni, és a vállán lévő dudort mutogatta a riporternek... :)
Azok még más idők voltak.. most talán a túlzott biztonságra való törekvés (ami szükségszerű velejárója a technika fejlődésének...) teszi óvatosabbá a versenyzőket...ugyanez a "régi nagyokra" nem mondható el...
Remélem Robert mielőbb összeszedi magát, mert ott a helye az autósportban... :)
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása