HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Felszámolja Le Mans-i programját a Peugeot

2012.01.18. 18:49 Real Simon says

Azonnali hatállyal megszünteti Le Mans-i csapatát a Peugeot. Sokan előre fentük a fogunkat az Audi és a Peugeot egész éven át tartó csatájára a Megbízhatósági-világbajnokságon (WEC), de a francia gyár visszaeső európai autóeladásai keresztülhúzták a számításokat.
 
C'est finit! Itt a vége a Peugeot Le Mans-i programjának, ki tudja, mennyi időre...
 
Azonnali hatállyal felszámolja Le Mans-i, ezzel együtt hosszútávú autóverseny-programját a Peugeot. A francia gyártó a visszaeső tendenciát mutató európai autóeladásokkal magyarázza a váratlan döntést.
 
„Ez a döntés a rendkívül nehéz európai gazdasági helyzettel összefüggésben született meg. A Peugeot úgy döntött, inkább a (gápjármű) eladások fejlesztésére fordítja erőfrrásait” – áll a franciák szerdai sajtóközleményében. A Peugeot számos új modellt kíván bevezetni 2012-ben, köztük az új 208-ast, a 3008 Hybridet, az 508 RXH-t, az 508 Hybridet, valamint a 4008-ast. Az új modellek bemutatása révén a gyár igyekszik megerősíteni a márka pozícióit a fejlődő piacokon is.
 
A Peugeot 2007-ben tért vissza saját fejlesztésű, 908-as turbódízel prototípusával (majd annak különféle változataival) a hosszú távú versenysportba. Legnagyobb sikerüket 2009-ben érték el, amikor kettős győzelmet arattak a Le Mans-i 24 óráson, 2010-ben és tavaly pedig a kék-fehérek nyerték az Interkontinentális Le Mans-kupa (ILC) sorozatát. Noha a 2011-es Le Mans-i viadalt az Audi nyerte (az egyetlen talpon maradt R18 TDI-vel), a legutóbbi 16 nemzetközi megbízhatósági futamból 14-en a Peugeot diadalmaskodott.
 
A végső befutó. Anthony Davidson, Marc Gené, Bourdais és a többiek munkanélkülivé váltak; Alex Wurz még időben átszerződött a Toyotához 
 
A franciák döntése azért is érdekes, mert az igazgatótanács alig két héttel ezelőtt szavazott újra bizalmat Olivier Quesnel csapatvezetőnek.
 
A Le Mans-i visszatérésre készülő Toyota idén csak néhány versenyen indul; a Porsche csak 2014-ben tér vissza a 24 órásra, illetve a WEC bajnokságba.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr93575055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása