HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Ferrari-pilótát szerződtetett a Force India

2012.01.27. 15:05 Real Simon says

Jules Bianchi lesz a Force India F1 Team tartalékpilótája 2012-ben – jelentette be a csapat. A francia-olasz pilóta szerződtetése azért meglepő, mert a Ferrari pilótaiskolájának neveltje, a Force India pedig Mercedes-motorokat használ.
 
Bianchinak van oka a nevetésre: egy Force Indiát vezethet a szabadedzéseken, közben továbbra is élvezi a Ferrari támogatását (Fotó: Ferrari Media)
 
A G2-sorozat tavalyi bajnoki ezüstérmese, Jules Bianchi lesz a Force India F1 Team  hármas számú pilótája 2012-ben – adta hírül az indiai-brit gárda. A 22 éves ifjú titán legalább kilenc, de várhatóan több pénteki szabadedzésen vezetheti a VJM05-öst, gyakorlatilag az idén versenyzővé előléptetett Nico Hülkenberg szerepét veszi át. Bianchi már a februári téli teszteken megmutathatja, mit tud egy Formula-1-es autó volánjánál.
 
„Nagyon örülök, hogy a Force India leszerződtetett, fontos előrelépés számomra, hogy vezethetem a kocsit a versenyhétvégéken. Ez a lehető legjobb módja annak, hogy gyorsan tanuljak, remélem, ezen keresztül hamarosan lehetőségem nyílik arra, hogy versenyezhessek is. A következő néhány hónap nagyon érdekes lesz, hiszen meg fogom ismerni a csapattagokat, megfigyelhetem, hogy működik a csapat, és felkészülhetek a saját feladataimra. Köszönöm mindenkinek, aki hitt bennem, különösen a Sahara Force Indiának, hogy megadta számomra ezt a lehetőséget” – mondta Bianchi a sajtóközleményben.
 
Vijay Mallya csapatezető így köszöntötte a franciát: „Mindig is szemmel tartottuk a fiatal, tehetséges versenyzőket, Jules GP2-ben nyújtott teljesítménye egyértelműen meggyőzött bennünket. Azzal, hogy lehetőséget biztosítunk számára, továbbra is demonstráljuk a fiatal pilóták iránti elkötelezettségünket.”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr293907231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása