HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Másfél év felfüggesztett – vége Adrian Sutil F1-es pályafutásának?

2012.01.31. 16:22 Real Simon says

Másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre, három év közügyektől való eltiltásra és 200 ezer euró pénzbírságra ítélte Adrian Sutilt egy német bíróság, amiért a Force India egykori F1-es pilótája tavaly áprilisban, egy törött pohárral megvágta a Genii Capital egyik tulajdonosának a nyakát Sanghajban.

Adrian Sutil decemberben az állását vesztette el a Force Indiánál, januárban majdnem a szabadságát is. Vajon van innen visszaút? 

Az Eric Lux (felperes) kontra Adrian Sutil ügy tárgyalását egy olyan bírónő, Christiane Thiemann vezette, aki alapvetően gyilkossági esetekkel foglalkozik. Súlyos ítélet született: 18 hónap felfüggesztett szabadságvesztés, három év közügyektől való eltiltás, valamint 200 ezer euró pénzbírság. A bíróság figyelembe vette, hogy a versenyző az eset óta többször bocsánatot kért a sértettől (nyilvánosan, illetve a múlt héten telefonon keresztül is), ezért az eredetileg indítványozott 500 000 eurós bírságot jelentősen csökkentette.

A jelenleg állás nélküli Sutil ezek után aligha számíthat arra, hogy a közeljövőben visszatérhet a száguldó cirkuszba. A Force Indiánál honfitársa, Nico Hülkenberg vette át a helyét, a Williams Bruno Sennát igazolta le helyette, így egyedül a HRT (Hispania) csapatánál lehet még esélye F1-es pilótaülésre.

„Örülök, hogy vége ennek az egésznek. Borzasztóan sajnálom, ami történt. Abban a pillanatban nem voltam tudatában annak, hogy egy pohár van a kezemben. Mélyen megbántam az esetet, és egész biztosan jó lecke volt. Az egész tárgyalássorozat egyetlen pozitív hozadéka, hogy egyenesbe hoztam a dolgokat Lux úrral” – idézi Sutilt a Motorsport-Total.com.

Mint ismeretes, a Force India volt pilótája tavaly április 17-ről 18-ra virradó éjszaka, egy sanghaji bárban keveredett szóváltásba a Genii Capital (a Renault/Lotus gazdája) egyik tulajdonosával, Eric Luxszal, majd tettlegességre is sor került. Sutil egy törött pezsgőspohárral megvágta Lux nyakát, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, emiatt beperelte az autóversenyzőt Németországban.

Jos "the Boss" Verstappen számíthat arra, hogy bíróság előtt kell felelnie szándékos gázolásért

Rossz napok járnak mostanában a volt F1-es pilótákra. Tavaly decemberben a finn J.J. Lehtónak kellett bírósági tárgyalásokra járnia, amiért ittasan halálos motorcsónakbalesetet okozott; idén január elején pedig a holland Jos Verstappen adta fel magát a rendőrségen, miután 2011 őszén szándékosan elütötte volt barátnőjét, egy 24 éves nőt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr854036397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása