HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

A Fordtól halászott új motorsportfőnököt a Volkswagen

2012.03.30. 15:14 Real Simon says

Jost Capito személyében új motorsportfőnököt nevezett ki a 2013-ban teljes WRC-programra készülő Volkswagen. Capito korábban a Porsche Carrera Kupát, a Sauber Petronas F1-es programját és a Ford raliprogramját irányította. A Volkswagent három Dakar-sikerre vezető Kris Nissen ezentúl csak tanácsadó lesz.
 
Már javában tesztelik a Polo-R WRC-t. Carlos Sainz szaktanácsadó, Kris Nissen leköszönő sportfőnök és dr. Ulrich Hackenberg, a VW igazgatótanácsának tagja (Fotó: Volkswagen)
 
A Ford amerikai divíziójától igazolt új motorsportfőnököt a Volkswagen. Jost Capito legendás névnek számít a szakmában: korábban a BMW nagyteljesítmányű motorfejlesztő részlegénél dolgozott, 1989-től a Porsche Carrera Kupa, majd a Porsche Szuperkupa főszervezője volt. 1996 és 2001 között aktív szerepet vállalt a Sauber Petronas F1-es csapat versenyeztetésében, majd 2001 végén a Fordhoz távozott, ahol a versenyrészleg vezetője lett. 
 
Jost Capito május 1-jétől veszi át a Volkswagen Motorsport-részlegének vezetését, szűk egy évvel azelőtt, hogy a wolfsburgiak gyári csapattal beszállnak a rali-világbajnokságba.
 
A VW motorsportrészlegét eddig vezető, 51 éves Kris Nissen ezentúl tanácsadóként működik tovább, miután 2009 és 2011 között zsinórban három Dakar-győzelemre vezette a Race Touaregeket. 
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr484350319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása