HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Michelisz a harmadik sorból rajtolhat Valenciában

2012.03.31. 16:40 Real Simon says

Michelisz Norbert a hatodik helyen végzett a kvalifikáción, így vasárnap mindkét versenyen a harmadik sorból rajtolhat az FIA túraautó-világbajnokság (WTCC) valenciai futamain. Wéber Gábor nem jutott tovább a kvalifikáció első szakaszából, ahol a 17. időt autózta. A pole pozícióból a világbajnok Yvan Muller (Chevrolet), mellőle Gabriele Tarquini (SEAT) indulhat.
 
Michelisz Norbert a 6. időt érte el a valenciai időmérő edzésen - szép eredmény a rendkívül szoros mezőnyben! (Fotó: WTCC Media)

Forrás: Zengő Motorsport
Q1: Az időmérő edzés első szakaszában a hazai pályán versenyző Pepe Oriola sokáig vezette a mezőnyt, de az utolsó néhány percben megérkezett elé először Gabriele Tarquini, majd Yvan Muller is. A francia vb-címvédő magabiztosan nyerte volna az edzés ezen szakaszát, ha nem veszik el idejét pályaelhagyás miatt, így végül a 8. helyen jutott tovább. A Zengő Motorsport versenyzői egyszerre gurultak ki a pályára Michelisz Norbert, Wéber Gábor sorrendben. Norbi ment elöl és megpróbálta húzni magával a csapattársát. Michelisznek elsőre sikerült az új gumikon egy Q2-t érő időt futnia, így nyugodtan állhatott vissza a boxba. Wéber Gábor ideje a 17. helyre volt elegendő, így mindkét versenyt a mezőny hátsó régiójából kell megkezdenie vasárnap. Az első felvonásban Gabriele Tarquini (Lukoil SEAT) volt a leggyorsabb, Alain Menu (Chevrolet) és Alekszej Dudukalo (Lukoil SEAT) előtt. Michelisz a 9. legjobb idővel jutott tovább a Q2-be. 
 
Q2: A kvalifikáció második szakaszában már csak egy autóval szerepelt a Zengő Motorsport. Michelisz Norbert ismét egy gyorskört teljesített és újabb fél másodpercet gyorsult Q1-es idejéhez képest. A magyar autós 1:42,994 perces köre a hatodik helyhez volt elegendő; a legjobb bmw-s pilóta, Tom Coronel 1:42,643-mal a harmadik rajthelyet szerezte meg.
 
Yvan Muller végig uralta a Q2-t, így az első futamot a francia kezdheti majd az első rajtkockából. Mögötte a 2009-es világbajnok, Tarquini végzett. A második sorból Coronel és a hazai pályán remeklő Pepe Oriola (Tuenti SEAT), a harmadikból Robert Huff (Chevrolet) és Michelisz Norbert rajtolhat. A második futamot Stefano D’Aste kezdheti majd az élről, mellőle Alain Menu indulhat.
 
Kupaktanács a Zengő Motorsportnál (Fotó: WTCC Media)
 
Michelisz Norbert:
„Lett volna még esély javítani, de negyediknél jobb helyre az időm alapján semmiképp nem tudtam volna behozni az autót. Az volt az előnye ennek a taktikának, hogy így a második futamon még előrébbről indulhatok. Ráadásul megspóroltam egy teljes szett gumit, így lesz a második futamra egy garnitúra új gumim, ami előnyömre válhat. Nem vagyok csalódott a hatodik hely miatt, hiszen tudtuk, hogy egyáltalán az időmérő második felébe is nehéz lesz bejutni. Ehhez képest ez a vártnál könnyebben ment, biztató az eddigi teljesítményünk. Főleg a második futamon lehet esélyünk egy jó szereplésre.”
 
Wéber Gábor:
„A szabadedzésekhez képest sokat javult az autó az időmérőre, most volt az eddigi legjobb ezen a hétvégén. A végén viszont kicsit elszámoltuk magunkat. Két körre szerettem volna kimenni, az első kör eleje kifejezetten jó is volt, de megúszott az autó, ezért elvettem, és inkább spóroltam arra, hogy még egy gyors kört tudjak menni. Viszont, amikor befordultam a célegyenesbe, a mérnököm szólt, hogy már kevés az idő, így nem tudtam javítani. A taktika holnapra, hogy megnézzük, kik vannak körülöttem, kikkel érdemes harcolni a pontokért.”
 
Az időmérő edzés utánra is maradtak izgalmak, amikor a 8. rajthelyet megszerző, orosz Alekszej Dudukalo Seat Leónja kigyulladt a parc fermében. A LUKOIL SEATot az AON Ford csapat szerelői mentették meg a leégéstől, akik a tűz láttán azonnal odaugrottak, és két porraloltóval eloltották a lángokat. Dudukalo kocsija egyébként már az előző, monzai futamon is lángra kapott, a warm-upon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr684352285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása