HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Ecclestone befogadta a McLarent az F1 irányítói közé

2012.04.22. 12:17 Real Simon says

Bernie Ecclestone – a Ferrari és a Red Bull után – a McLaren Formula-1-es csapatát is bevette cégébe, a CVC Capitalsba, amely a száguldó cirkuszt irányítja. A negyedik topcsapat, a Mercedes továbbra is harcban áll Ecclestone-nal az új Concorde-szerződés miatt.
 
Ron Dennis, a McLaren Group elnöke és Bernie Ecclestone, még 2007-ben. Vége a fagyos viszonynak? 
 
Kettőről háromra bővült azoknak a csapatoknak a száma, amelyek a jövőben közvetlenül beleszólhatnak a Formula-1 világbajnoki sorozat  fejlesztésébe, miután Bernie Ecclestone megegyezett a McLaren Grouppal – jelentette a ThisIsMoney.co.uk üzleti website.
 
Ecclestone és a McLaren-istálló vezetése között korábban gyakoriak voltak a súrlódások. Emlékezetes epizód volt a 2007-es adatlopási botrány, amikor a Ferrari versenyautójának teljes dokumentációja a McLaren vezető mérnökének kezébe került. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ki akarta zárni a McLarent a bajnokságból, amit Ecclestone közbenjárására teljes pontlevonásra változtattak (ez olyan, mintha a halálos ítéletet életfogytiglanra változtatnák a bíróságon). A McLaren versenyzői megtarthatták pontjaikat, de a konstruktőri pontokat törölték, és az akkori csapatvezető, Ron Dennis sokáig nem bocsátotta meg Ecclestone-nak, hogy az FIA mellé állt.
 
A mostani megegyezés állítólag azért jöhetett létre, mert a McLaren-csoport márciusban vállalta, hogy 2020-ig biztosan részt vesz a Formula-1 világbajnokságban, továbbá teljes csapattal részt vesz a belpolitikai feszültségek miatt megkérdőjelezett Bahreini Nagydíjon.
 
Továbbra is fagyos a viszony a mezőny negydik topcsapata, a Mercedes AMG és a száguldó cirkusz irányítója között. A stuttgarti gyártó kifogásolja az új, idén megkötendő Concorde-szerződést, különösen azokat a kitételeket, amelyek – a németek szerint – ütköznek az Európai Unió versenyjogaival. A Mercedes ezen felül nagyobb beleszólást szeretne a Formula-1 irányításában, amit a McLaren, a Ferrari és a Red Bull Racing már elért. 
 
Az FIA Formula-1 világbajnokság körülbelül 500 millió dolláros bevételt realizál egy évben. Ecclestone ezért azt tervezi, hogy júniusban a szingapúri tőzsdére viszi a CVC Capitalst.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr684466249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása