HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Alonso: Lehetetlen jósolni Monte-Carlóban

2012.05.24. 09:00 Real Simon says

Fernando Alonso szerint lehetetlen megjósolni, ki nyeri idén a Monacói Nagydíjat. Nico Rosberg szerint legalább tíz esélyes van a győzelemre. A Ferrari spanyolja különleges festésű bukósisakkal készül a "versenyek versenyére", amellyel személyes mérföldköveire és a Scuderia régi sikereire is emlékezik.
 
Fernando Alonso hagyományosan erős Monte-Carlóban, a Ferrari pilótája idén a győzelemre tör (Fotók: Scuderia Ferrari)
 
Fernando Alonso szerint sosem volt ilyen nehéz megjósolni, ki nyeri idén a Monacói Nagydíjat. Az idény első öt futamán öt különböző győztes pilótát és csapatot láthattunk (Melbourne-ben Button és a McLaren; Sepangban Alonso és a Ferrari; Sanghajban Rosberg és a Mercedes AMG, Szahírban Vettel és a Red Bull; Barcelonában Maldonado és a Williams nyert), és könnyen előfordulhat, hogy Monte-Carlóban meglesz a hatodik győztes. 
 
„Meglátjuk, mi lesz. Monaco egy különleges pálya, sohasem lehet előre tudni, ki fog dominálni, idén pedig különösen nem. Azt sem tudtuk, kik lesznek gyorsak Barcelonában [ahol a csapatok a tesztelések túlnyomó részét végezték], nem hogy Monacóban! Az biztos, hogy itt a szombati időmérő edzés a legfontosabb. Aki az első két rajtsor valamelyikéből indulhat, annak jó esélye van a dobogóra, máskülönben szinte lehetetlen, vagy nagyon bonyolult oda kerülni” – véli a Ferrari kétszeres világbajnoka.
 
A Ferrarinak az eddigi időmérő edzéseken sok problémát okozott, hogy az F2012 instabil volt kigyorsításkor, a versenyeken azonban Alonsónak sikerült egyenletes tempót autózni – ennek köszönheti két dobogós eredményét. „Friss gumikkal, egy körön el lehet kendőzni a kigyorsítási problémákat, emiatt nem aggódunk. A versenyt pedig majd meglátjuk. Erős gumikopásra számítunk, de egy biztonsági autós fázis, vagy más váratlan esemény könnyen befolyásolhatja a végeredményt. Ez előnybe hozhat, vagy éppen hátrányosan érinthet bennünket, de nem tudjuk befolyásolni” – véli Fernando. 
 
 
A spanyol a legutóbbi két Monacói Nagydíjon vett részt a Ferrari pilótájaként. 2010-ben hatodik lett, miután a mezőny végéről kellett rajtolnia, mert a harmadik szabadedzésen összetörte a kocsiját, így nem tudott részt venni a kvalifikáción. 2011-ben második lett Sebastian Vettel mögött, miután hat körrel a leintés előtt piros zászlóval leállították a versenyt egy tömeges baleset miatt, így Alonso elveszítette a frissebb gumijai jelentette előnyt.
 
Alonso egyébként új, arany festésű bukósisakkal áll rajthoz a hercegségben, amelyet egy spanyol barátja készített számára. A fejfedőt Monaco jelképei díszítik: kártyalapok, rulettkerék és egy jacht, a hátulján pedig a „Bet on Red” („Tegyél a pirosra!”) szlogen olvasható. A Viktória-kereszt motívuma Fernando szülővárosát, Oviedót jelképezi, egy latin felirattal, amelynek segítségével Alonso „legyőzi az ellenségeit”.
 
 
Számok is felkerültek a sisakra, amelyek magára a versenyre, illetve a Scuderia monacói históriájának jelentős eseményeire emlékeztetnek. Felkerült rá többek közt a 19-es (Alonso leggyorsabb köreinek száma), a 20-as (pole pozíciók száma), a 30-as (életkora), a 70-es (ez lesz a 70. F1-es Monacói Nagydíj), a 75-ös (dobogós helyezések száma), a 78-as (ennyi körből áll a verseny), valamint a 158-as - ilyen típusú Ferrarival nyerte meg John Surtees az 1964-es világbajnoki címet, amely Monte-Carlóban mutatkozott be.
 
A különleges bukósisakot a verseny után elárverezik, az ebből befolyó összeget Alonso egy, a gyermekek közlekedési kultúrájának fejlesztését szolgáló alapítványnak utalja át.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr554543205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása