HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Hamilton: Vettel és a Red Bull elhúzhat Silverstone-tól

2012.07.04. 08:00 Real Simon says

Borongósan látja a saját esélyeit a Brit Nagydíj megnyerésére Lewis Hamilton. A 2008-as világbajnok szerint Sebastian Vettel és a Red Bull „nevetségesen gyors” volt Valenciában, ezért Hamilton úgy véli, a világbajnok dominálhat a szezon második felében.

VettelRBR_HamiMcLA.jpg
Ha Vettel nem hibázik, a Red Bull fejlesztési tempójával nehéz lesz lépést tartani az idény második felében (Fotó: Kanadai GP, Montreal - Red Bull/GEPA)

Noha Sebastian Vettel eddig csak egy győzelmet szerzett (Bahreinben), a vb-címvédő valenciai tempója olyan erős volt, hogy Lewis Hamilton szerint félő: a Red Bull németje meglép a mezőnytől, véget vetve minden idők egyik legkiegyensúlyozottabb szezonjának.

„Jobb lesz, ha résen leszünk, mert Vettel dominálhat a szezon hátra lévő részében. Az előző futamon mutatott sebessége káprázatos volt – kábé 20 másodperces előnyt épített ki, alig tíz kör alatt. Egyszerűen nevetséges” – nyilatkozta Hamilton a Daily Mirrornak.

A McLaren sztárja, aki 2008-ban nyerni tudott a silverstone-i, esős Brit Nagydíjon, szerződés-hosszabbítás előtt áll a csapatával. Ha viszont nem tudnak megegyezni a részletekről (többek közt arról, hogy Hamilton megtarthassa a győzelmi trófeáit, amelyek eddig egytől-egyig a McLaren vitrinjeiben landoltak), Lewis a Red Bullhoz, vagy akár a Mercedes AMG-hez távozhat.

Vettel tempónyerése – túl azon, hogy a német mindig jól megy Valenciában – a Red Bull folyamatos és hatékony fejlesztéseire vezethető vissza. Az RB8-as Montrealban új hátsó futóművet, új fékeket és kerékagyat kapott, majd Valenciára egy teljes aerodinamikai update-csomaggal állt ki, ami újraformázott hűtőborítást, hátsó légterelőt és kipufogó-kivezetést foglalt magában.

A BBC F1-es elemzője, Mark Hughes szerint „A valenciai szabadedzéseken, sőt, magán a versenyen is megfigyelhettük, hogy a Red Bull már nem fogyasztja el olyan hamar a hátsó abroncsokat, mint eddig. Ha a valenciai köridőkből indulunk ki, és nem csupán a gumik és a pályahőmérséklet ideális elegyét láthattuk, akkor a Red Bull ugyanott folytathatja [a szezon második felében], ahol 2011-ben abbahagyta.”

Hamilton_Vettel_BAH12_r600.jpg
Hamilton: "Jobb, ha résen leszünk, mert Vettel dominálhat a szezon hátra lévő részében"

Érdekes, hogy a mcLaren ezúttal nem verte nagydobra a Silverstone előtt szokásos aerodinamikai csomagjának érkezését. Hamilton csak óvatosan nyilatkozott ezekről: „Remélhetőleg lesznek új fejlesztéseink Silverstone-ban is, az autó egészen jól viselkedett a szimulátorban, amikor ezeket teszteltem. Remélem, hogy a hétvégi futamon több esélyem lesz lépést tartani Vettellel – sőt, talán meg is előzhetem.”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr604626880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása