HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Button: Már csak Vettel kaphatja el Alonsót

2012.09.25. 14:27 Real Simon says

Jenson Button szerint kétlovas befutóra szűkült a 2012-es világbajnoki csata, már csak Sebastian Vettel kaphatja el Fernando Alonso grabancát. A McLaren-pilóta nyilatkozata azért érdekes, mert jelenleg 75 ponttal van lemaradva a Ferrari spanyolja mögött, és miután még 150 pont szerezhető, matematikailag ő és Lewis Hamilton is esélyes a vb-címre.

Button-Vettel_Alonso_SNG.jpg
Button, a Red Bull mérnöke, Vettel és Alonso a szingapúri dobogón. Az angol szerint már csak Sebastian lehet veszélyes Fernandóra (Fotó: Red Bull/GEPA)

Szingapúri győzelme révén Sebastian Vettel 29 pontra faragta le hátrányát a pontversenyben vezető Fernando Alonsóhoz képest. A győzelem nélkül álló, bajnoki harmadik Kimi Räikkönen hátránya 45 pont, a szingapúri kiesése miatt a vb 4. helyére visszacsúszott Hamilton lemaradása 52, Mark Webberé 62, Buttoné 75 pont a Ferrari pilótájához képest.

Button ennek ellenére azt mondta a BBC-nek: Most már Seb kivételével bárkinek nehéz lesz elkapni Alonsót. Kettejük között fog eldőlni a bajnokság, igaz, többen is esélyesek vagyunk még rá. Amikor senki sem teljesít elég megbízhatóan, lehetetlen behozni ilyen nagy hátrányt. Ez is mutatja, hogy egy rosszul sikerült verseny mennyire befolyásolja a dolgok alakulását.”

Miközben ellenfelei sorra szenvedik el a technikai hibákat, Alonso megbízhatóan hozza a pontszerző, sőt, dobogós helyezéseket. A spanyol két futammal ezelőtt, Belgiumban szenvedte el idei első kiesését, amikor a Romain Grosjean által kiváltott rajtkarambol áldozatává vált. Alonsónak az lehetett volna zsinórban a 24. pontszerzése, amivel beállította volna Michael Schumacher rekordját.

Button a második, Vettel az ötödik-hatodik hely felé robogott Monzában, amikor mindkettejüknek útját állta a technika: az angol kocsijában a benzinpumpa, a Red Bullban a generátor romlott el. Hamilton vezette a Szingapúri Nagydíjat az első 22 körben, de váltóhiba miatt lelassult és kiesett. Button behozta másodiknak a McLarent, míg Mark Webber büntetést kapott (a pályát levágva előzte meg Kobajasit), ezért nem szerzett pontot. Mindez Alonsónak és a vb élmezőnyébe visszatért Vettelnek kedvezett.

Button_Singapore_r600.jpg
Button felajánlotta a McLarennek: mostantól beáll Hamilton mögé, hogy segítse a csapattársát (Fotó: McLaren Media)

A McLaren főnöke, Martin Whitmarsh közben elárulta: Button felajánlotta neki, hogy a hátra lévő hat futamon segíteni fogja csapattársa, Hamilton bajnoki támadását.Volt egy beszélgetésünk Jensonnal, és ő ajánlotta fel ezt. Ő egy rendkívül versenyképes egyéniség, ugyanakkor csapatjátékos is. Az, ami [a pályán] történni fog a jövőben, mind tőle ered majd. Én sohasem fogom ilyesmire kérni a versenyzőimet. Csak rajta múlik, ha valamit meg szeretne tenni a csapat érdekében.”

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr754802061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rognork 2012.09.25. 14:41:41

Én még ilyen szerencsét nem láttam, minden jól jön ki Alonsonak.

Real Simon says 2012.09.25. 15:31:30

@rognork: Így lehet - és így kell - vébét nyerni. Ilyen kiegyensúlyozott mezőnyben szerencse nélkül nem megy. De sok még az a 6 futam, ki tudja, mi fog történni Alonsóval (is).
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása