HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Kedden dönt Felipe Massa jövőjéről a Ferrari

2012.10.15. 14:30 Real Simon says

Holnap, azaz kedden döntenek Felipe Massa jövőjéről – legalábbis a Ferrari elnökének, Luca di Montezemolónak egy ma reggeli rádiónyilatkozata alapján. Massa várhatóan egy évre hosszabbít a Scuderiával.

Massa_ITA_port600.jpg
Massa most már megnyugodhat: az elmúlt hat futamon nyújtott teljesítményével meggyőzte a Ferrari vezérkarát (Fotó: Ferrari Media)

Minden jel arra mutat, hogy Felipe Massának sikerült visszabillentenie a mérleg nyelvét maga felé. Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke egy ma reggeli rádióinterjúban elárulta, hogy kedden fog leülni tárgyalni brazil pilótájával a szerződés-hosszabbításról, ami – a jelek szerint – most már csak formalitás.

„Nagy örömmel látom, hogy Felipe Massa visszatért a csúcsformájához. Holnap fogok találkozni vele Maranellóban, le fogunk ülni, hogy beszéljünk a jövőjéről, azután pedig döntök” – nyilatkozta Montezemolo a RAI rádiónak.

Massát rengeteg kritika érte a szezon első felében, de Silverstone-ban remek versenyzéssel negyedik lett, az elmúlt hat futamon pedig sorozatosan pontokat szerzett. Szuzukában másodikként ért célba (ezzel 36 futam után ismét felállhatott a dobogóra), Monzában és múlt hétvégén, Jeongamban pedig negyedik lett. A brazil versenytempója olyan erős volt Koreában, hogy versenymérnökének, Rob Smedleynek vissza kellett fognia, nehogy megzavarja az előtte autózó csapattársát, Fernando Alonsót.

Montezemolo utalt arra is, hogy a brazil jó szereplése a szezon hajrájában kulcsfontosságú a Ferrari konstruktőr-világbajnoki esélyei miatt is. „A konstruktőr-világbajnokság alakulásán is látszik [a Ferrari Koreában megelőzte a McLarent a tabellán – a szerk.], hogy Felipe visszatért a tőle megszokott, régi szintre. Sokat várok tőle, hiszen képes pontokat elvenni a riválisainktól.” Montezemolo hangsúlyozta, hogy a Ferrari az utolsó versenyig harcolni fog a világbajnoki címekért.

„Jelenleg csak néhány tizeddel vagyunk elmaradva a legjobbaktól, elsősorban a kvalifikáción. Muszáj, hogy olyan autónk legyen, ami képes az első sorokból rajtolni, különben a saját magunk dolgát nehezítjük meg. A mezőny hátsó részéből sokkal nehezebb feljönni, ráadásul onnan indulva nagyobb a baleseti kockázat is” – tette hozzá a Presidente.

A BBC közben úgy értesült, hogy Sebastian Vettel előszerződést kötött a Ferrarival 2014-re, ami azt jelentené, hogy a Ferrari legfeljebb egy évre hosszabbíthat Massával. Vettel átigazolásának hírét azonban – természetesen – mindkét érintett fél, a Red Bull Racing és a Ferrari is vehemensen tagadja. De, ahogy az F1-ből pontosan tudjuk, nem zörög a haraszt...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr34849886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása