HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Lemondott a Caterham csapatfőnöke

2012.11.07. 11:25 Real Simon says

Peter Sauber koreai hatalomátadása után három héttel Tony Fernandes is lemondott a Caterham F1 Team vezetéséről. A maláj üzletember a jövőben a Caterham és a Renault új sportautó-programjának fejlesztésén fog dolgozni. Utódja is a Renault-tól érkezhet.


Fernandes_Petrov_MAL600.jpg

Tony Fernandes eleve nem szándékozott hosszú időt tölteni Formula-1-es istállója vezetői székében. Amikor a csapat – még Lotus néven – bemutatkozott 2010-ben, arról volt szó, hogy egy, legfeljebb két évig marad, de a sportpolitikai és technikai változások miatt tovább maradt a posztján.

„Ami az autósportot illeti, úgy látjuk, hasznosabb lenne, ha valaki más venné át a Caterham F1 vezetését, és próbálná előrébb juttatni a csapatot. Nyilvánvaló, hogy az üzletben jobbak vagyunk, mint abban, hogyan találjunk körönként egy-két tizedet a pályán. Fontos volt, hogy az elejétől fogva Tony irányítson és megmutassa, hogyan képzeli a csapat vezetését. Mostanra már megszilárdultak az alapok, készen állunk arra, hogy felzárkózzunk a középmezőnyhöz” – nyilatkozta a lemondásról Fernandes üzlettársa, Dato Kamarudin Meranun.

A Caterham vezetői már tudják, kit tartanak alkalmasnak az F1-es istálló irányítására, ám egyelőre nem sietnek a bejelentéssel. Fernandes szerint „Én már tudom, ki lesz az, de egyelőre nem szeretnék neveket mondani. Csak annyit mondhatok, hogy jelenleg is az F1-ben dolgozik az illető.”

A Caterham és a Renault között az elmúlt egy évben egyre szorosabbá válik a kapcsolat. A Motorsport-Total.com úgy tudja, hogy a francia Jean-Francois Caubet lehet Fernandes utódja, aki az Abu-dzabi Nagydíjon utoljára szerepelt a Renault egyenruhájában.

A Caterham-csoport hétfőn jelentette be, hogy megvásárolta a Renault-hoz tartozó Alpine sportautógyártó vállalkozás 50%-át. Fernandes ezután abban kíván szerepet vállalni, hogy felfuttassa a Caterham-Alpine-t, mint prémium sportkocsimárkát Ázsiában.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr504895093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása