HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Hivatalos: Gutiérrez lesz Hülkenberg párja a Saubernél

2012.11.23. 16:50 Real Simon says

A Sauber F1 Team pénteken, Interlagosban bejelentette, hogy 2013-ban Esteban Gutiérrez lesz Nico Hülkenberg csapattársa A 21 éves mexikói 2008-ban megnyerte a Formula BMW európai sorozatát, 2010-ben a GP3 bajnoka volt, idén pedig harmadik lett a GP2-ben a Lotus GP csapatával.

Sauber_Gutierrez3_res600.jpgGutiérrez már vezethette a Sauber C31-est Indiában, az első szabadedzésen. A csapat elégedett volt vele (Fotó: Sauber Motorsport)

Esteban Gutiérrez gokartozással kezdte a pályafutását. 2007-ben második lett a Formula BMW USA sorozatban, rá egy évre megnyerte a BMW európai bajnokságát. A Formula-3 Euroszériában tett kitérő után 2010-ben az akkor induló GP3-sorozatra váltott, amelyet első nekifutásra, öt győzelemmel megnyert. Ezután a GP2-be lépett tovább, ahol idén három futamot nyert (Valenciában, Silverstone-ban és a Hungaroringen), emellett további négy alkalommal állatott fel a dobogóra. Második idényét harmadikként zárta, a Lotus-ART csapatával.

A mexikói tavaly és idén a Sauber F1-es tartalékpilótája is volt, de viszonylag kevés lehetőséget kapott a tesztelésre. A ritka alkalmak egyike a november eleji, hivatalos Young Driver Teszt volt Abu-Dzabiban, ahol mindhárom napon verte a Sauber holland tesztpilótáját, Robin Frijnst.

Gutierrez shots_600.jpgGutiérrez az F1 történetének hatodik mexikói pilótája lesz 2013-ban a Saubernél. Lőni azért még nem felejtett el...

„Három éve dolgozom együtt a Sauber csapattal, és nagyon hálás vagyok a figyelemért és a jó tanácsokért, amiket a csapat tagjaitól kaptam. Mindez segített abban, hogy progresszív módon, folyamatosan fejlődve váljak F1-es pilótává. Most, hogy az alsóbb kategóriákban már kipróbáltam magam, kezdődhet az igazi kaland: hogy sikeres legyek az autósport csúcskategóriájában is” – nyilatkozta a mexikói a csapat pénteki sajtóközleményében.

„Hogy őszinte legyek, nem tudom, készen állok-e már a Formula-1-re. Ez csak jövőre fog kiderülni, amikor megélem az álmom beteljesülését" - mondta riportereknek Interlagosban. "Annyit mondhatok, hogy fel voltam készülve erre a nagy lépésre. Azt hiszem, hogy a Formula BMW-ben, az F2-ben, a GP3-ban és a GP2-ben (utóbbiban két évet töltöttem) megszerzett tapasztalataim alapján az alapok rendben vannak ahhoz, hogy F1-es pilóta legyek.

Gutierrez_GP2_res600.jpgHárom győzelme és további négy dobogós helye a GP2-es bajnokság 3. helyét eredményezte 2012-ben, a Lotus-ART csapatával (Fotó: GP2/Daniel Kalisz)

A Sauber csapatvezetője, Monisha Kaltenborn kifejtette: „Esteban már régóta a csapatunk tagja, nagyon közelről követtük a pályafutása állomásait. Már 2010-ben a csapat szárnyai alá vettük, 2011-ben és 2012-ben pedig a teszt- és tartalékpilótánk lett. Lépésről lépésre megterveztük az útját a Formula-1-ig. Nincs kétségem afelől, hogy Nico Hülkenberg és Esteban Gutiérrez nagyon erős párost alkot majd 2013-ban.”

A monterreyi születésű Gutiérrez honfitársát, a guadalajarai származású Sergio Pérezt váltja fel a Saubernál, aki a McLarennél folytatja pályafutását. Hülkenberg Kobajasi Kamui helyére érkezett a Sauberhoz, akinek három év után nem szavazott bizalmat a csapat. A hinwili gárda új tesztpilótája a WSR 3.5 idei bajnoka, a 20 éves, holland Robin Frijns lesz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr924921889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása