HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Valtteri Bottas váltja Sennát a Williamsnél

2012.11.28. 14:20 Real Simon says

A Williams csapatát nem lehet azzal vádolni, hogy a pénzt előnyben részesítené a tehetséggel szemben. Szerdán bejelentették: jövőre Valtteri Bottas váltja fel Bruno Sennát. A 23 éves finn pilóta három éve áll a Williams szolgálatában, idén 15 szabadedzésen vezethette az FW34-est. A szakemberek legalább olyan gyorsnak tartják, mint Pastor Maldonadót, aki marad a csapatnál.

Bottas_Q68_res600.jpgBottas már három évet húzott le a Williamsnél, így mindenkit ismer a csapatnál (Fotók: Williams F1)

A Williams csapata elégedetlen volt Bruno Senna 31 pontjával az elmúlt idényben, ezért a csapatvezetés úgy döntött, jövőre a finn tesztpilótának, Valtteri Bottasnak szavaz bizalmat.

A finnországi Nastolában született, 23 éves tehetséget még 2010-ben szerződtette le Sir Frank Williams, amikor megnyerte az FIA Formula-2 bajnoki címét. Azóta tesztpilótaként csiszolta a tehetségét. A 2012-es idény húsz futamából 15-ször vezethette a Williams-Renault-t a pénteki első szabadedzésen. A Magyar Nagydíjon az a hír járta, hogy Bottas akár szezon közben is felválthatja Sennát, de a brazil spái leggyorsabb köre, valamint monzai pontszerzése meggyőzte Sir Franket arról, hogy kitöltheti egyéves szerződését.

„Életem legnagyobb álma volt, hogy egyszer részt vehessek a Formula-1 világbajnokságban. Egészen különleges érzés, hogy ezt a sportág egyik legendás csapatával tehetem meg. Nagyon élveztem az elmúlt három évet a Williamsszel, itt otthon érzem magam, ezért mindig is az volt a célom, hogy itt maradjak 2013-ban is, lehetőleg a versenyzőülésben” – nyilatkozta a szimpatikus finn pilóta.

Sir Frank Williams csapatfőnök szerint 2013-ban náluk versenyez majd a mezőny talán leggyorsabb pilótapárosa. „Pastor és Valtteri személyben miénk az autósport egyik legizgalmasabb tehetsége, ezért különösen izgatottan várom, mit tartogat számunkra 2013. Pastor mindig gyors volt ebben az idényben, és látni rajta a fejlődés jeleit. Valtteri pedig egész egyszerűen az egyik legtehetségesebb fiatal pilóta, akivel valaha találkoztam. Nagy dolgokat várunk tőle a jövőben.”

Bottas_Q0C_res600.jpg

A szakemberek úgy tartják, hogy a Williams idei versenyzői közül (Maldonado, Senna, Bottas) a finn a leggyorsabb. Ez azért elgondolkodtató, mert a venezuelai idén tizenkétszer kvalifikálta magát és autóját a legjobb tízbe.

Bruno Senna ezek után már csak a Force Indiához, a Caterhamhez, a Marussiához vagy a HRT-hez szerződhet – ha lesz ilyen csapat jövőre az F1-ben.   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr564931665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása