HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Ecclestone szerint hiba volt Schumacher visszatérése

2012.12.07. 16:57 Real Simon says

Bernie Ecclestone szerint Michael Schumacher jobban tette volna, ha nem tér vissza a száguldó cirkuszba 2010-ben. Szerinte „az emberek nem a hőst, hanem a sebezhető embert látják most benne", ami árt a hétszeres világbajnok imázsának.

Schumacher-and-Ecclestone1.jpgEcclestone és Schumacher régi cimborák - de az F1 ura ettől még nem tartja helyes döntésnek a kerpeni visszatérését

Michael Schumacher 2006 végén ereje teljében vonult vissza a Formula-1-ből. A Ferrari sztárpilótája volt, hétszeres világbajnok, 91-szeres GP-győztes és 68-szoros edzéselső, megelőzve a nagy Ayrton Sennát. 2010-ben visszatért a Mercedesszel, de három év alatt csak egy dobogós helyezésre (Valencia, 2012) és egy leggyorsabb körre futotta. A pontversenyben mindhárom évben kikapott a csapattársától, Nico Rosbergtől.

Bernie Ecclestone ezek miatt nyilatkozott most úgy a hivatalos F1-es honlapnak, hogy Schumi jobban tette volna, ha nem tér vissza. „Jobban tette volna, ha hétszeres világbajnokként hagyja abba, nem most. Azok az új F1-rajongók, akik csak nemrégiben csatlakoztak a sportág rajongótáborához, a mostani Michaelre fognak emlékezni, nem arra, aki akkor volt.”

„Nem a hőst látják benne, aki hajdan volt, hanem a sebezhető embert. Szerintem az a legfontosabb – és egyben a legnehezebb is – hogy az ember tudja, mikor nem képes már azt csinálni, amit addig csinált. Remélem, én képes leszek rá, hogy amikor úgy érzem, már nem tudom ellátni a feladatomat, búcsút mondjak” – fogalmazott Ecclestone.

A FOM elnöke ennek ellenére úgy véli, Schumacher hiányozni fog az F1-ből. „Imádott versenyezni és mindig ott volt, ha bármit tehetett a Formula-1-ért. Michael hiányozni fog, mert annak ellenére, hogy az elmúlt három évben nem nyert versenyt, még mindig roppant népszerű.”

Schumacher121005.JPG
A Formula1.com kérdésére, hogy elgondolkodott-e azon, hogy állást ajánljon fel Schumachernek a sportág irányításában, Ecclestone így válaszolt: „Sajnos nem tarthattuk meg egy másik munkakörben, mert túlságosan közel áll a Mercedeshez. Talán könnyebb dolgunk lett volna, ha még mindig a Ferrarinál lenne. Neki már nem kell dolgoznia, nem kell aggódnia, azt csinálhat, amit akar. Hát nem remekül hangzik?”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr124953295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása