HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Lemondott a Williams főmérnöke, Mark Gillan

2012.12.18. 12:25 Real Simon says

Távozik a Williams csapatától az üzemvezető, Mark Gillan – jelentette be a grove-i istálló. A McLaren, a Jaguar és a Red Bull korábbi vezető mérnökének jövőbeli tervei egyelőre homályosak, állítólag több időt szeretne a családjával tölteni...

Williams_FW34_res600.jpgA Williams–Renault idén szinte minden futamon kapott valami új fejlesztést (Fotó: Williams F1 Team)

Mark Gillan a csapat számára katasztrofálisan sikerült 2011-es idény végén csatlakozott a Williamshez, és a 2012-es szezonban sikerült ütőképes középcsapat szintjére fejleszteni a legendás istállót. Irányítása alatt folyamatosan fejlesztették a Williams FW34-et, Pastor Maldonado és Bruno Senna szinte minden versenyen kipróbálhatott egy új fejlesztést.

Gillan azzal indokolta váratlan távozását, hogy „több időt szeretne a családjával tölteni”. A Williams F1 Team azonban hivatalosan nem kommentálta a hírt, ami arra utalhat, hogy a válás nem békés körülmények között történt.

MarkGillan_res600.jpgMark Gillan (jobb szélen) "több időt szeretne a családjával tölteni". Vajon tényleg ez a lemondása valódi oka? 

A csapat technikai vezetője Mike Coughlan marad, aki egyelőre nem nevezte meg Gillan utódját. Coughlan egyébként 2007-ben a McLaren–Ferrari adatlopási botrány főszereplőjeként vált hírhedtté, és szintén tavaly év végén érkezett a Williamshez.

A Williams-Renault a konstruktőr-vb 8. helyén zárta a szezont, de 71 ponttal többet gyűjtött, mint az előző idényben, köszönhetően Maldonado fantasztikus barcelonai győzelmének.
*************************************************************************
Szintén a Williamsszel kapcsolatos hír, hogy a csapat egykori technikai igazgatója, Patrick Head új szerepet vállalt. A tavaly nyugdíjba vonult szakember elfogadta az északi-sarkköri vezetéstechnikai tréningekre specializálódott Tuthill Porsche ajánlatát, a jövőben aktívan részt vesz a Porsche 911-esek felkészítésében. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr704971373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása