HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Bianchi mindent vitt Massa gokartversenyén

2013.01.13. 10:48 Real Simon says

Pole pozíció, leggyorsabb kör és győzelem. Jules Bianchi tökéletesen kezdte a Felipe Massa által szervezett gokartversenyt, a Desafio das Estrelast. A Force India tesztpilótája a második futamon negyedik lett, ezzel megszerezte az idei bajnoki címet. A második futamot a brazilok GP2-es reménysége, Felipe Nasr nyerte. Fernando Alonso az első nekifutást technikai hiba miatt feladta, a második versenyen ütközött, így csalódottan zárta a Desafiót. 

Desafio_hangulat_res600.jpgA Santa Caterina államban található Beto Carrero Park idén nyolcadszor ad otthont a Desafio das Estrelas-nak

A Force India tartalékpilótája az élről vághatott neki a versenynek, de a rajtot követően visszaesett a negyedik helyre. A francia innen zárkózott fel. Sorra előzte meg ellenfeleit, előbb a Pirelli F1-es tesztpilótáját, Lucas di Grassit, aztán a brazil Stock Car-bajnokságban versenyző Vitor Meirát, majd Vitantonio Liuzzit, s végül megnyerte az első futamot.

Liuzzi_Bianchi_Desafio_r600.jpgLiuzzi korábban állt, Bianchi jelenleg áll a Force India szolgálatában - most a győzelemért csatáztak 

"Elég rosszul kezdtem a versenyt, a rajt után visszaestem pár pozíciót, az első körökben még a gokartommal is küzdöttem. Aztán egyre jobban belejöttem és elkezdtem visszaszerezni a pozíciókat. Amikor átvettem a vezetést, a gokart már remekül ment, így előnyt tudtam kiépíteni. Nagyon szeretem ezt az eseményt, bárcsak mindig itt lehetnék!” – mondta a győztes Bianchi.

A versenyen részt vett Fernando Alonso is, aki a 13. rajtrácsról kezdhette meg az első futamot (Felipe Massa 15. lett az időmérőn). A Ferrari a kétszeres világbajnoka rögtön az elején csetepatéba keveredett, kicsúszott a pályáról, visszaesett az utolsó helyre. Innentől fogva az volt a célja, hogy gyűjtse a tapasztalatokat új járművéről, egyenletes időkkel lépegetett egyre feljebb a mezőnyben. Hat körrel a leintés előtt azonban egy műszaki hiba (a fojtószelep hibája) boxkiállásra kényszerítette a spanyolt, aki már nem tudott visszajönni.

Alonso_Desafio_r600.jpg
Az élmezőnyben közben Liuzzi és Di Grassi csatázott a második helyért. A Pirelli brazil tesztpilótája (egyúttal az Audi új szerzeménye az FIA World Endurance-sorozatban) végül öt körrel a vége előtt talált utat Liuzzi mellett, és 4,8 másodperc hátránnyal másodikként ért célba. A főszervező Felipe Massát tizedikként intették le.
A Desafio das Estrelas (Csillagok Kupája) második versenyét vasárnap futják a Beto Carrero Gokartparkban, Santa Caterinában.

Massa-Kobajasi Desafio_res600.jpgFelipe Massa több F1-es kollégáját, köztük a jelenleg állás nélküli Kobajasi Kamuit is meghívta gokartozni

************************************************************************
A vasárnapi második futamon az első nyolc helyezett fordított sorrendben rajtolt. A start után Vitor Meira állt az élre, majd rövid ideig Nelsinho Piquet diktált, ám Felipe Nasr a hatodik körben átvette a vezetést, amit a leintésig nem adott ki a kezéből. A második GP2-es szezonjára készülő brazil tehetség 3,8 másodperccel verte Piquet Juniort, és 4,3 mp-cet adott a brazil kamionversenyző veteránnak, Beto Monteirónak.

Nasr_port_Desafio_r600.jpgFelipe Nasr ismét megmutatta, hogy egyike a feltörekvő generáció leggyorsabb pilótáinak

Jules Bianchi a nyolcadik rajthelyről küzdötte fel magát negyediknek, a Force India F1-es üdvöskéje így  szombati győzelmével együtt  megszerezte a Desafio das Estrelas 2013-as bajnoki címét. 

A Formula-1-es sztárok közül Tonio Liuzzi az ötödik, Lucas di Grassi a hatodik, Sébastien Buemi a hetedik, míg a házigazda, Felipe Massa a nyolcadik helyen végzett a második futamban. Fernando Alonso megint ütközött a verseny közepén, a kétszeres világbajnok így csak a 18. helyen ért célba.

Desafio das Estrelas 2013

Az 1. futam végeredménye:

1. Jules Bianchi (FRA) 26:15,050 perc (29 kör)
2. Lucas di Grassi (BRA) + 4,873”
3. Vitantonio Liuzzi (ITA) + 8,779”
4. Sébastien Buemi (SUI) + 11,909”
5. Vítor Meira (BRA) + 12,605”
6. Felipe Nasr (BRA) + 13,477”
7. Nelson Piquet Jr. (BRA) + 14,107”
8. Beto Monteiro (BRA) + 14,459”
9. Augusto Farfus (BRA) + 15,774”
10. Felipe Massa (BRA) + 16,101”

A 2. futam végeredménye:

1. Felipe Nasr (BRA) 26:19,434 perc (29 kör)
2. Nelson Piquet Jr. (BRA) + 3,881"
3. Beto Monteiro (BRA) + 4,339"
4. Jules Bianchi (FRA) + 4,870"
5. Vitantonio Liuzzi (ITA) + 7,803"
6. Lucas di Grassi (BRA) + 9,640"
7. Sébastien Buemi (SUI) + 10,227"
8. Felipe Massa (BRA) + 14,490"
9. António Pizzonia (BRA) + 15,183"
10. Enrique Bernoldi (BRA) + 17,035"
... 18. Fernando Alonso (SPA) + 36,497"

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr325015350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása