HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Új sportigazgató a Toro Rossónál; Webber új versenymérnököt kapott

2013.01.16. 20:25 Real Simon says

Újabb kulcsfigurával erősít 2013-ra a Toro Rosso. Brit lapértesülés szerint Steve Nielsen elhagyta a Caterhamet, hamarosan kinevezik a Toro Rosso sportigazgatójává. A Renault egykori sportfőnöke négy hónapon belül a második jeles szakember, aki a faenzai kiscsapathoz érkezik. Friss hír a Red Bull háza tájáról, hogy új versenymérnököt kapott Mark Webber. Az ausztrál munkáját ezentúl a Lotustól érkezett Simon Rennie segíti.

SteveNielsen_SPA12_res600.jpgSteve Nielsen (középen, jobbra) két év után a Caterhamet hagyja ott a Toro Rosso kedvéért (Fotó: Caterham)

Steve Nielsen közel két évtizede dolgozik a száguldó cirkuszban, kezdetben a Tyrrell, majd 2002-től a Renault, 2011 óta pedig a Lotus/Caterham alkalmazásában. Az Autosport.com úgy tudja, hamarosan kinevezik a brit szakembert a Toro Rosso sportigazgatójának.

A Toro Rosso tavaly nyár végén jelentette be, hogy leváltotta Giorgio Ascanellit, helyette a Sauber korábbi főmérnökét, James Key-t szerződtette technikai igazgatónak. Key az Olasz Nagydíjon mutatkozott be a faenzai gárda színeiben. Érkezése után négy hónappal az STR újabb nagyágyút igazolt Steve Nielsen személyében, aki aktív szerepet játszott Fernando Alonso 2005-ös és 2006-os világbajnoki címében a Renault-nál.

JamesKey_STR_res600.jpgJames Key, a "kiscsapatok doktora" szeptember óta dolgozik a Toro Rosso 2013-as autóján (Fotó: STR)

A Toro Rosso egyelőre nem erősítette meg hivatalosan Nielsen érkezését, de a brit szakportál úgy tudja, az STR már Nielsen dirigálása alatt vág neki a február 5-én, Jerezben kezdődő téli tesztelésnek.

*************************************************************************

LEGFRISSEBB: A Red Bull Racing megerősítette, hogy Ciaron Pilbeam (Mark Webber eddigi versenymérnöke) elhagyta a csapatot, a Lotushoz igazolt. Az ausztrál új versenymérnöke Simon Rennie lesz, aki eddig Kimi Räkkönennel dolgozott együtt a Lotusnál.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr85022505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása