HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Válságban a Force India - Ecclestone megoldást keres

2013.01.18. 14:14 Real Simon says

Az eddig véltnél is komolyabb anyagi gondok gyötrik a Force India csapatát. Egy olasz hírportál értesülése szerint Vijay Mallya csapata „összeomolhat” a 2013-as szezon rajtja előtt. Már Bernie Ecclestone is keresi a megoldást.

Sutil-Mallya-DiResta_2011.jpg

A Force India csapata „krízisben van” és lehetséges, hogy a silverstone-i székhelyű gárda a szezon rajtjáig „összeomolhat” - állítja az Italiaracing.com honlap. Ez a szakportál jelentette be elsőként 2010-ben, hogy a következő évadtól a Pirelli lesz az F1 hivatalos gumiszállítója.

Az olaszok szerint a Force India tulajdonosa, Vijay Mallya elvesztette vagyonának jelentős részét, így már nem milliárdos. Mallyának – aki az F1-es istálló mellett a Uniterd Breweries sörfőzde (a Whyte&Mackay skót whisky és a Kingfisher Beer márkák forgalmazója) tulajdonosa is – komoly érvágást jelentett a Kingfisher Airlines bukása, amely tavaly kétmilliárd dolláros veszteséget termelt.

Az Italiaracing úgy tudja, már Bernie Ecclestone is dolgozik azon a pénzügyi csomagon, amely megmenthetné a Force Indiát a csődtől. Újra felvetődött Colin Kolles neve, aki 2011 végén távozott a szintén csőd felé menetelő HRT-től (Hispania), és aki korábban egy időre megmentette a bedőléstől a Spyker F1-es csapatát. A másik lehetséges új befektető Ecclestone régi cimborája, Flavio Briatore lehet, aki viszont nem léphet be az FIA által rendezett bajnoki sorozatok depójába, mivel a nemzetközi szövetség örök időkre” kitiltotta rendezvényeiről, a 2009-es szingapúri botrányban játszott szerepe miatt.

A Force India eddig csak az egyik versenyzőjét, Paul Di Restát jelentette be a 2013-as szezonra, ami a fentiek alapján nem lehet véletlen...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr685025418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.01.19. 01:48:39

Briatore ha penzt lat benne ugyis beszall ( stromanon keresztul ) amugy ha nem hoz penzt egy f1 es istallo akkor hobbynak koltseges.

Real Simon says 2013.01.19. 18:54:57

@visszakettopadlogaz: Egyrészt, ha a Force India csapat nem lenne nyereséges, nem csinálnák. A tavalyi konstruktőr-vb 7. hely most hoz pármillió eurót a kasszába. Briatoréról annyit, hogy továbbra is vastagon benne van a GP2-es bizniszben. Nem teheti be a lábát a depóba, de attól még Bernie cimborája. Ahogy mondod, strómanon keresztül beszállhat az FI-ba is.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása