HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Lesz F1-futam a Nürburgringen – már csak a neve kérdéses

2013.01.31. 09:55 Real Simon says

Újabb mozaik került a helyére a 2013-as F1-es versenynaptárban. Eldőlt, hogy lesz verseny a Nürburgringen, miután Bernie Ecclestone megállapodott a versenyt szervező NBG Gmbh-val. Már csak az a kérdés, hogy a két nagy német autóklub közül melyik szankcionálja az eseményt.

Nuerburgring-Boxengasse-Logo_600.jpg
Újabb mozaik kerül a helyére a 2013-as versenynaptárban. Eldőlt, hogy lesz F1-es futam július 7-én a Nürburgringen, miután Bernie Ecclestone szerdán megállapodott a létesítményt üzemeltető Nürburgring-Betriebsgesellschaft (NBG) GmbH új vezetőjével, Karl-Josef Schmidttel.

A Spiegel című gazdasági hetilap a múlt héten még arról számolt be, hogy Ecclestone megszakította a tárgyalásokat a Nürburgring korábbi megbízottaival, Kai Richterrel és Jörg Lindnerrel, akik eddig képviselték a német versenyhelyszínt. Richter és Lindner felelőtlen gazdálkodásának köszönhetően a Nürburgring két év alatt (2011-ben) a csőd szélére került, ennek következtében elvesztették a legendás versenypályának helyet adó Rajna-Pfalz szövetségi tartomány parlamentjének bizalmát.

Már csak az a kérdés, hogy a versenyt az AvD ( Automobilclub von Deutschland) vagy az ADAC szankcionálja-e. Ez azért lényeges kérdés, mert a „Grosser Preis von Deutschland”, azaz a Német Nagydíj kifejezés az AvD tulajdonában van. Ecclestone azonban jobban szeretne az őt támogató ADAC-val együttműködni, és javasolta, hogy Európa Nagydíj néven rendezzék meg a július 7-re betervezett futamot. (A németországi F1-es futamot egyébként 1984-ben, 1995/96-ban, majd 1999-2007 között is Európa Nagydíj néven futották.)

Az idei versenynaptárban még egy szabad hely van: július 21-én, egy héttel a Magyar Nagydíj előtt. Erre a posztra sokáig az isztambuli, majd az újjáépített spielbergi pályát emlegették esélyesként, legújabban pedig a portugáliai Algarve-ot. Ecclestone azonban úgy nyilatkozott, hogy egyik rendezővel sem sikerült megállapodnia a FOM-nak, így júliusban valószínűleg csak két futam lesz. Ez azt jelenti, hogy a tervezett húsz helyett csak 19 futamot rendeznek meg 2013-ban. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr275054586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyugalom 2013.01.31. 10:53:05

Nagyszerű pálya, szeretem, örülök hogy végül sikerült megállapodni és bekerült.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása