HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Kezdődhet a Norbi-mánia! – Martin Haven jegyzete

2013.05.03. 22:50 Real Simon says

Martin Haven kilencedik éve közvetíti a túraautó-világbajnokság eseményeit az Eurosporton. A britek legendás kommentátora minden futam előtt a WTCC honlapján jelentkezik sajátságos meglátásaival. A hungaroringi versenyhétvége különleges, sehol másutt nem tapasztalt érzelmeket és emlékeket hozott elő a túraautó-szakértőből. Kezdődhet a Norbi-mánia – újra!

Michelisz_cockpit_NYITO1.jpg

„Visszatérünk hát Magyarországra, Közép-Európa első Grand Prix-pályájára, a Norbi-mánia bölcsőjébe. Két évvel ezelőtt, amikor először látogattunk el a Hungaroringre, az egész WTCC-depó megdöbbent a rajongók hadának nagyságától, lelkesedésétől, akik azért özönlöttek ki a pályára, hogy hősüket, Michelisz Norbertet biztassák.
Tisztán emlékszem, hogy amikor az első futamot kezdtem közvetíteni, forgalmi dugók voltak a pálya körül, ameddig a szem ellát. A hírek szerint Budapestig ért a sor vége. A szurkolók igyekeztek bejutni a pályára, miközben már ment a verseny.

Emlékszem, Yvan Mullerrel és Alain Menuvel álltam a depóban a futamok után, és mindkettejüket őszintén megdöbbentette a szurkolók által keltett hangorkán. „Még a motort is túlkiabálják, hallom őket, amikor végigmegyek a célegyenesben. Ez elképesztő!” – mondta Yvan.

WTCC Hungaroring12_res600.jpg
Mindenki ugyanezt mondta a paddockban is. Micsoda közönség, micsoda zaj! A verseny közvetítése alatt konkrétan nevettünk, mert a kommentátorfülke mellett őrjöngő nézők hangja miatt alig hallottuk a saját hangunkat!
És micsoda érzések törtek elő. A hazai srác – aki hatheti, nonstop tévés, rádiós és sajtós szereplés, megszámlálhatatlan interjú után alig tudott beszélni, és már pénteken a végkimerültség határán volt – az érzelmek hullámvasútjával ajándékozta meg rajongóit, amikor nagyszerű tempója ellenére éppen csak lemaradt a hőn áhított győzelemről.

Aztán, tavaly ez a halkszavú ex-szimulátor-játékos, aki jelenleg minden bizonnyal Magyarország legnépszerűbb sportcsillaga, újra elvitte a rajongóit egy körre a hullámvasúton. Ezúttal azonban a forgatókönyvírók felrepítették őt (és a közel 80 ezer visszatartott lélegzetű, mégis teli torokból ordító rajongóját) a legnagyobb magasságba: a magyar srác megnyerte a hazai futamát.

Vajon hogy csinálja? Hogy tud így bánni a média érdeklődésével? Amikor szurkolók tízezrei nem azért mennek ki, hogy a WTCC futamát lássák, hogy más versenyzőknek, vagy autóknak drukkoljanak, hanem csakis neki? Hogy viselheti mindezt úgy, mintha csak egy tesztelés lenne, miközben félénken integet az üvöltő tömeg, a légkürtök és a folyton kígyózó embertömeg felé? És nemcsak, hogy túléli mindezt, hanem motivációvá fordítja, nem nyomássá? Valami rejtélyes módon úgy tűnik, hogy élvezi mindezt – a maga visszafogott, szerény, félénk módján.

WTCC Hungaroring RTL_600.jpg
Annak ellenére, hogy az autó sok fejfájást okozott eddig számára – hiszen sem neki, sem a csapatának nincs korábbi tapasztalata a Hondával –, mi több, a szerencse sem állt eddig az oldalán, valahogy sikerült egy csodálatos kvalifikációs kört előrántania a cilinderből Szlovákiában. Az első futamon a két gyári Castrol Honda mögött ért célba, így a dobogó mindhárom fokára Honda-pilóta állhatott fel.

Egy dologban biztosak lehetünk: a múlt hétvégén elért eredmény további olajat öntött a tűzre a Norbi-hívők körében. Azt hiszem, jobb lesz előre becsomagolni a füldugókat. Mert Norbi akár nyer, akár veszít, akár döntetlenre hozza, ez egy nagyon zajos hétvége lesz...”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr185280184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása