HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Helyet cserél a Ferrari és a Lotus aerodinamikai vezetője

2013.09.14. 19:37 Real Simon says

Folytatja a Lotus legjobb embereinek levadászását a Ferrari. James Allison és Kimi Räikkönen bejelentése után a Scuderia szemet vetett az enstone-iak aerodinamikai vezetőjére, Dirk de Beerre is. Nem hivatalos források szerint a dél-afrikai szakember október 1-jén kezd a Ferrarinál.

Ferrari_Massa_Parabolica_r600.jpg

Újabb kiváló szakembert, Dirk de Beer aerodinamikai vezetőt szipkázta el a Lotustól a Ferrari. Az enstone-i gárda technikai igazgatója, James Allison június elsejével kezdett Maranellóban, a karosszéria fejlesztéséért felelős vezetőként. Ezen a héten bejelentették, hogy Kimi Räikkönen 2014-től ismét a Scuderia szolgálatába áll. A legfrissebb hírek szerint Dirk de Beer október elsejével csatlakozik a maranellói gárda aerodinamikai részlegéhez, vezetőként.

De Beer lehetőség szerint kerüli a reflektorfényt, de a sportágban nagyra értékelik a munkáját. Érdekesség, hogy az 1997-2008 között aktív főtervező, Rory Byrne óta ő lesz a Ferrari első dél-afrikai származású vezetője. A BBC Sports értesülései szerint a Ferrari már hónapokkal ezelőtt megegyezett De Beerrel az átigazolásról, miután Allison meggyőzte a csapat vezetését az aerodinamikai részleg további erősítésének fontosságáról. A Lotusnál az a Nicolas Hennel válthatja De Beert az aerodinamikai vezető posztján, aki eddig a Ferrarinál töltötte be ezt a pozíciót.

Dirk_de_Beer_Chief aero Ferrari.jpg

Dirk de Beer (a képen) ugyan hivatalosan csak októberben kezd Maranellóban, de jövő pénteken már az olaszok képviseletében vesz részt a műszaki szabályok kialakításáért felelős Technikai Munkacsoport (Technical Working Group) londoni tanácskozásán.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr765514729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása