HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Button otthon érzi magát a McLarenben

2010.02.12. 11:29 Real Simon says

Három és fél tesztnapnak kellett eltelnie ahhoz, hogy Jenson Button igazán kényelmesnek érezze új kocsiját, a McLaren MP4-25-öt. A világbajnoki címvédő szerdán és csütörtökön tesztelt Jerezben, és elmondása szerint most először passzolt minden az ő kívánalmaihoz.

„Sokat dolgoztunk szerdán a kocsi alapbeállításán, hogy biztosak legyünk abban, hogy 100 százalékig jól érezzem magam benne, hiszen ez az új ’otthonom’” – mondta Button. „Az első tesztnap hasznosan telt, sok variációt kipróbáltunk a kocsi esős beállításával kapcsolatban, és szoknom kellett a kétfajta új [eső]gumit is. De a csütörtöki nap még jobb volt számomra, mivel végre száraz pályán körözhettem, és most először jól éreztem magam a kocsiban.”

„Még sok tennivalónk van, mire igazán jó lesz a kocsi, de azt hiszem, az alapok a helyükön vannak. Különféle módjai vannak annak, hogyan lehet jól beállítani az F1-es versenyautót, de az érzéseim, amelyeket a pilótafülkében éreztem, nagyon hasonlóak a korábbi autóimban tapasztaltakhoz. Otthon érzem magam az MP4-25-ben; nem csupán vezetem a kocsit, hanem része is vagyok. Érzek mindent, ami menet közben történik a kocsival, ami nagyon fontos, ha az ember egy új autóba ül át.”

Jenson tegnap csak 83 kört tett meg (szemben Schumacher, Alonso, Buemi vagy Kobajasi több mint 100 fordulójával), de ez nem aggasztja a világbajnokot. „Amikor egy csapat tesztel, nem feltétlenül kell ész nélkül róni a köröket. Sok összehasonlító tesztet, beállítás-összevetéseket és aerodinamikai teszteket végzünk; ezek jelenleg sokkal fontosabbak, mint hogy nagy távokat tegyünk meg az új gumikkal. Annak is eljön majd az ideje, de csak később” - véli Button.

Szólj hozzá!

Címkék: tesztelés mclaren button jenson button mp4 25

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr292211649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása