HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Kobajasi jövőre is a Saubernál marad

2010.09.07. 08:55 Real Simon says

 Újabb egy évre, a 2011-es szezon végéig meghosszabbította Kobajasi Kamui szerződését a Sauber-istálló.

A 24 esztendős japán pilóta - aki 2009-ben megnyerte a GP2 Ázsia-sorozatot - sokakat lenyűgözött eddigi teljesítményével: mindössze 15 nagydíjon vett részt, de már 21 pontot szerzett. 

„Jól érezzük magunkat az újoncunk társaságában, úgy szakmailag, mint emberileg” – jelentette ki Peter Sauber csapatfőnök a szerződés-hosszabbítás alkalmából. „Egy pillanatig sem volt kétséges, hogy vele akarunk dolgozni 2011-ben is. Kamui a gyorsasága és a küzdőszelleme okán is megfelelt az elvárásainknak. Ezen felül a mérnökökkel folytatott munkája, a technikai ügyekben való jártassága is példásan fejlődött. Az első teljes Formula-1-es szezonjában megszerzett tapasztalatai jó helyzetbe hozzák őt 2011-re. Célunk, hogy jövőre olyan kocsit adjunk neki, amely a kezdetektől fogva gyors és megbízható lesz.”
 
„Nagyon rázósan kezdődött számomra a szezon, de keményen dolgoztunk azért, hogy kirántsuk magunkat a gödörből. Otthon érzem magam Peter Sauber csapatánál, nagyon örülök annak, hogy jövőre is együtt dolgozhatunk. De mostantól teljes erőmmel az idei szezonra koncentrálok, hiszen még hat futam hátra van” – fogalmazott Kobajasi Kamui. 
 
Kobajasi a 2009-es Brazil GP-n mutatkozott be a Toyota pilótájaként, majd élete második nagydíját hatodikként zárta Abu Dzabiban. Idén hatalmasat meccselt Valenciában, amikor az utolsó két körben Fernando Alonso Ferrariját, majd Sébastien Buemi Toro Rossóját is megelőzte. A Hungaroringen büntetések miatt csak a 23. helyről rajtolhatott, de az első körben hét pozíciót javított, végül kilencedikként intették le.
 
Pedro de la Rosa sorsa egyelőre kérdéses. A spanyol veterán nem hozza azokat az eredményeket, amelyek tapasztalatai alapján elvárhatóak lennének tőle – viszont Peter Sauber neki köszönheti a Burger King Espana szponzorációt, illetve azt, hogy a mexikói Carlos Slim komolyan érdeklődik a csapat megvásárlása iránt.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr662277056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása