HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Börtönbüntetés fenyegeti Adrian Sutilt

2012.01.13. 13:33 Real Simon says

Német lapértesülés szerint január végén kétszer is meg kell jelennie a müncheni bíróságon Adrian Sutilnak, hogy tisztázza magát a tavaly áprilisban, a Kínai Nagydíj után megtartott fogadáson történt incidens vádjai alól. Ha ez nem sikerül, a jelenleg állás nélküli F1-pilóta egy év börtönt is kaphat.

Vajon hova réved el Adrian Sutil tekintete a Magyar Nagydíj előtt? (Fotó: Force India)

Január végén két napon is meg kell jelennie a müncheni bíróság előtt Adrian Sutilnak, akit a Lotus Renault-t birtokló Genii Capital egyik tulajdonosa, Eric Lux jelentett fel, még tavaly májusban. Lux a Kínai Nagydíj utáni banketten keveredett szóváltásba az akkori Force India-pilótával, melynek végén Sutil állítólag egy törött üveggel megvágta a luxemburgi üzletember nyakát, nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozva.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) pénteki beszámolója szerint Sutil azzal védekezik, hogy az egész szerencsétlen baleset volt, szándékosság nélkül. A müncheni főügyészség szerint, amely immár kilenc hónapja foglalkozik az üggyel, nem lehet szó véletlenről. Ebből következően a jelenleg állás nélküli (újabban a Williamsszel kapcsolatba hozott) autóversenyzőre akár egy év szabadságvesztés is kiszabható. A FAZ szerint a bíróság akár Lewis Hamiltont is beidézheti tanúként, aki szintén jelen volt a banketten, és aki Sutil jó barátja.

A német pilóta eddig mindenben együttműködött a hatóságokkal, májusban sajtóközleményben kért bocsánatot Eric Luxtól, aki ennek ellenére sem állt el a pereskedéstől. Ennek köszönhetően jó esély van rá, hogy a bíróság végül csak felfüggesztett büntetést szabjon ki rá.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr193542773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karlmann 2012.01.13. 17:06:42

Ha jól emlékszem egy hasonló bírósági ügy miatt kapott egy fiatal német versenyző lehetőséget az F1-ben. Michael Schumachernek hívták...

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.01.13. 19:16:17

Szep pelda erteku palyafutas... Nincs helye a sportban, orokre. A birosag dontesetol fuggetlenul.

MCock 2012.01.13. 19:26:39

Baleset. Egy sportember nyilván úgy kezeli a nézeteltéréseket, hogy törött üveggel vagdalja mások nyakát...

jtrencsenyi 2012.01.13. 20:59:42

@MCock: bepiálva egy buliban?! Miért ne? Ők sem angyalok...

Gergow · http://gergow.wordpress.com/ 2012.01.14. 06:12:10

8 napon belül gyógyuló vágás.
Ugyan már, az max egy karc.
Ezért akár 1 év börtön?

Kap majd egy felfüggesztettet, azt utána remélem meglátogatja mr Lux-ot.... :D

Grifter 2012.01.14. 12:55:59

Ő... Ami kínában történt, azért hogy ítélhetnék el Németországban?

...

Real Simon says 2012.01.15. 14:41:29

@Grifter: Ez úgy van, hogy ahol a sértett beadja a keresetét a bíróságnak, ott tárgyalják az ügyet. Ez jelen esetben Münchenben történt meg. Egyébként a sértett és az elkövető is EU-állampolgár.

Grifter 2012.01.15. 21:38:46

Hát... ez így nagyon scifi nekem.
Ez egyrészt olyan, mint amikor vkinek egy Miami bíróság megítél 12 milliárdot, amit Kubának kéne kifizetnie.
Azt se felejtsük el, hogy bebaszna, ha attól te perelhető lennél németországban egy bárhol máshol elkövetett dologért, mert Magyarország EU tagállam. Még egy gyorshajtást se tudnak behajtani, vagy egy gyilkost kiadatni.

Szóval ez erősen bullshit és kirakat.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása