HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Exkluzív: Charlie Whiting átvette a Hungaroringet

2012.05.16. 22:45 Real Simon says

Illusztris vendég érkezett szerdán, késő délután a Hungaroringre. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) biztonsági delegáltja és az F1 versenyigazgatója, Charlie Whiting megtartotta pályainspekcióját Mogyoródon. Whiting szerint a Hungaroringen már látszanak az öregedés jelei, de nem lesz gond az F1-es futam megtartásához szükséges licenc megadásával.
 
Simon István - Hungaroring, 2012. május 16.
 
"Charlie-val hosszú évek óta ismerjük egymást, tudja, hogy amit elvállaltunk, azt meg is csináljuk. A mai pályabejárás szinte csak formalitás" - mondta Frank Tamás (Fotó: Simon)
 
Charlie Whiting a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) által rendelkezésére bocsátott, barna-metál Volvo XC90-essel érkezett a Hungarorigre, hogy megejtse szokásos, éves pályainspekcióját. Erre azért van szükség, hogy személyesen is meggyőződjön róla: a pálya alkalmas a július végén esedékes Formula-1-es világbajnoki futam megrendezésére. 
 
Bernie Ecclestone jobb kezét Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnöke; Frank Tamás, a Hungaroring és az MNASZ alelnöke; Szamos Miklós, a pálya sportszakmai stábjának vezetője, valamint Faluvégi Péter, a Magyar Nagydíj FIA-stewardja fogadta.
A szakmai stáb négy autóval hajtott ki a pályára, és Whiting több helyen kiszállt az őt fuvarozó Frank Tamás Mercedeséből, hogy megnézze az aszfalt, illetve (elsősorban) a rázókövek állapotát. A tervezett két óra helyett (az FIA biztonsági delegáltjának elméletileg két órája volt a pályabejárásra 18 és 20 óra között) mindössze 35 perces inspekció után Whiting a következőket nyilatkozta az m1 Boxutca című műsorának (és az SzC_blognak):
 
 
„A Hungaroringen már látszanak az öregedés jelei, de biztonságtechnikai szempontból még mindig a legjobb pályák közé tartozik. Az első kanyar rázókövein látszik, hogy az elmúlt években többször átfestették azokat, a korábban felvitt, sérült festékréteg viszont nem került eltávolításra, helyenként lepattogzott. Az ilyen rázókövek rendkívül csúszósak, veszélyesek, ezért azt kértem a magyar szervezőktől – akik egyébként hagyományosan remek munkát végeznek –, hogy csúszásmentes festékkel mázolják újra őket."
 
„A Hungaroring Sport Zrt. remek munkát végzett a 14-es [utolsó – a szerk.] kanyar újraaszfaltozásával, ezzel sok F1-es pilóta régi vágyát valósította meg. Korábban kértük még a 10-es kanyar [a pálya csúcsán, közvetlenül az Alesi-kanyar előtt – a szerk.] bukóterének leaszfaltozását, de miután a szervezők halasztást kértek, ennek csak a 2013-as Magyar Nagydíjra kell elkészülnie. Összességében elégedett vagyok a látottakkal, nem látom akadályát, hogy a Hungaroring megkapja az FIA-licencet.”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr574521260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása