HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

GP2 Ázsia: Turvey és Valsecchi nyert Abu Dhabiban

2010.02.07. 15:49 Real Simon says

Oliver Turvey és Davide Valsecchi révén kettős győzelmet ünnepelt az iSport csapata a GP2 Ázsia-srozat szombati fő versenyén, Abu Dhabiban. A vasárnapi sprintversenyt szintén Valsecchi nyerte, így az olasz előnye immár 19 pontra rúg a csapattársával szemben a bajnokságban.

A szombati fő esemény rajtjánál Turvey faképnél hagyta a pole pozícióról indulva kissé beragadó Charles Pic-et (Arden International), majd sikerült megnyugtató előnyt kiépítenie. Egyedül a csapattársa, Valsecchi tudott lépést tartani vele, aki a 10. körben - amikor Turvey behajtott a kötelező kerékcseréjére - átvette a vezetést. Az angol azonban egy pillanatig sem gondolkozott, és amikor a 11. körben egy rövid féktávval utolérte az olaszt, erőszakosan bebújt mellé. Ezután Valsecchi már nem tudott visszatámadni, pedig a hajrában még a safety car is segítette a közelebb kerülését, amit Giedo van der Garde balesete miatt küldtek pályára.  

Az iSport pilótái mögött az első GP2-es futamán ragyogóan bemutatkozó Jules Bianchi (ART GP) végzett a 3., míg a spanyol Javier Villa a 4. helyen. A Ferrari francia tesztpilótája ezzel túltett a 2009-es bajnokon, Nico Hülkenbergen is, aki egy évvel ezelőtt a 4. helyen mutatkozott be a GP2 Ázsia-sorozatban. De a verseny leglátványosabb autózását Alexander Rossi (Qi-Meritus) mutatta be: az amerikait a szabálytalanul beállított első szárnya miatt az utolsó rajtsorba küldték a versenybírák, de onnan is fel tudott jönni hatodiknak!

A vasárnapi 21 körös sprintfutamon Valsecchi a 7. rajthelyről indulva is fel tudott jönni az élre, és végül a sokáig vezető Michael Hercket megelőzve megszerezte idei második győzelmét. Valsecchi (35 pont) 4 futam után nagy előnnyel vezeti a bajnoki pontversenyt, megelőzve Turveyt (16 pont), Rossit (10 pont) és a német Christian Vietorist (9 pont). 

A GP2 Ázsia-sorozat következő két futamát február 26-27-én rendezik meg Bahreinben.
 

Szólj hozzá!

Címkék: bajnokság ferrari villa abu dhabi gp2 gp2 ázsia jules bianchi tesztpilóta turvey herck valsecchi

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr822211634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása