HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Nem lesz forradalmian új az idei Red Bull

2010.02.08. 16:26 Real Simon says

Ha hinni lehet a csapat pilóta-tanácsadójának, dr. Helmut Markónak, nem lesz forradalmian új a Red Bull RB6, amelyet szerdán mutatnak be először Jerezben. Tavaly mindenki a Red Bull magasra emelt „csatornaorrát” másolta, hiszen az RB5 volt a mezőny leggyorsabb autója (Sebastian Vettel négy, Mark Webber két futamot nyert vele).

„Ne számítsanak forradalmian új megoldásokra, de a kocsi összességében nagyon, nagyon jó lesz. Optimistán tekintünk az előttünk álló szezonra” – jelentette ki Marko.

A sztárkonstruktőr, Adrian Newey legújabb alkotása a múlt héten készült el a csapat Milton Keynes-i főhadiszállásán, először szombaton állt a saját kerekeire, majd másnap összecsomagolták, kamionra rajták és elszállították a következő tesztsorozat helyszínére, Jerez de la Fronterába.

„A három topcsapatnak sokkal több mérnök és nagyobb költségvetés állt a rendelkezésére. Nekünk így okosabban kell gazdálkodnunk az erőforrásainkkal. Ameddig elégedettek vagyunk a számítógépen és a szélcsatornában produkált számokkal és a kocsi továbbra is gyors, Newey azt csinálhat, amit akar. Addig 'elnézzük neki', hogy az első három tesztnapot feláldozzuk a fejlesztés oltárán” – mondta Helmut Marko.

Követve a Ferrari, a McLaren és a Mercedes példáját, a Red Bull is a (várhatóan) kettes számú pilótájának adta át az új autó bemutatásának lehetőségét. Az első két tesztnapon Mark Webber vezetheti az RB6-ost, Vettel csak a harmadik napon próbálhatja ki az új kocsit.

Szólj hozzá!

Címkék: bemutató webber sebastian vettel red bull jerez mark webber rb6 adrian newey helmut marko

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr122211637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása