HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Dögös lett az új Red Bull!

2010.02.10. 10:05 Real Simon says

A topcsapatok közül utolsóként a Red Bull Racing is bemutatta 2010-es versenygépét szerda délelőtt, a spanyolországi Jerezben. Az RB6-ot az Adrian Newey vezette tervezőgárda álmodta meg (immár Geoff Willis nélkül), és a tavalyi modell továbbfejlesztett változata.
Bevált autón ne (vagy csak keveset) változtass!

A bemutató előtt kiszivárgott fotók alapján az RB6 továbbra is magasan hordja az orrát, az orrkúp alja azonban a korábbiaknál erőteljesebb V-kiképzést kapott. Ez annak a jele, hogy az RB6 a Red Bull első olyan versenyautója, amely már az alapkoncepcióban magába foglalja a tavaly sok vitát kiváltott duplafedeles diffúzort.

Az oldaldoboz szokatlanul keskeny és rövid, ami arra enged következtetni, hogy a Red Bull a kedvezőbb tömegközéppont érdekében a kocsitestbe helyezte át a hűtőradiátorokat. Alapos szélcsatornai munkára utal a különleges formájú első légterelő, ennek formája azonban a szezon rajtjáig még egész biztosan változni fog.

"A kocsi jobban néz ki, mint a tavalyi, és gyorsabbnak is tűnik. De hogy valóban gyors lesz-e, az majd csak a pályán dől el, még akkor is, ha a számítógépes adataink minden tekintetben bíztató fugurákat mutatnak. Azt hiszem, nem lesz ezzel gond" - mondta Sebastian Vettel.

A kocsi majdnem olyan hosszú, mint egy limuzin, mivel a nagyobb benzintank elhelyezése miatt jelentősen meg kellett hosszabbítani. De remekül néz ki, és kíváncsian várom, mit tud!" - mondta Mark Webber a prezentáción.

Az RB6-ot Webber avathatja fel a ma kezdődő jerezi tesztelésen. A világbajnoki ezüstérmes Vettelre a tervek szerint csak pénteken kerül sor

 

3 komment

Címkék: bemutató sebastian vettel red bull jerez mark webber rb6 adrian newey

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr292211644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_149536 2010.02.10. 21:26:58

A RedBull tavaly se volt csúnya. Az újról viszont szívesen látnék itt képet. Galériát nem terveztek háttérképekkel?

Ismeretlen_149244 2010.02.11. 11:48:18

Nekem csalódás a Red Bull idei autója. Azt hittem lesz benne több újdonság, valami forradalmi amivel megvan az esélye, hogy előrébb legyen a többieknél.

Ismeretlen_148360 2010.02.11. 15:05:10

Tervezzük a galériát, még egy kis türelem... A Red Bull már tavaly is trendszetter volt, idén mindenki az ő orrmegoldásukat másolja. Egy forradalmian új kocsiból nehéz még forradalmibbat csinálni, és talán nem is kell. Néha elég a meglévő, jó konstrukciót továbbfejleszteni. Arról nem is beszélve, hogy ki tudja, Newey mester mit rakott a burkolat alá? ;)
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása