HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

A Bridgestone akadályozza a Stefan GP bemutatkozását

2010.02.23. 08:56 Real Simon says

Úgy volt, hogy miközben a többi csapat Barcelonában tesztel, a Stefan GP csütörtökön Portimaóban (Portugália) mutatja be a 2010-es versenyautóját és csapatát, egy privát teszteléssel egybekötve.

Zoran Stefanovic csapatfőnök azonban most a teszt lemondására kényszerült, mivel a Bridgestone csak GP2-es gumikat tudott volna a csapat rendelkezésére bocsátani, de azt is csak feltételekkel. Stefanovic szerint „A GP2-es abroncsok nem alkalmasak arra, hogy a pilótáink teljes gázzal kipróbálhassák az új autónkat, ezért alkalmatlanok a komoly tesztelésre”.

A Bridgestone a FOM-mal (Formula One Management) érvényben lévő szerződésére hivatkozott, mely szerint az F1 kizárólagos gumiszállítójaként csak azokat a csapatokat köteles ellátni gumiabroncsokkal, amelyek szerepelnek az FIA hivatalos rajtlistáján. Márpedig a Stefan GP egyelőre nem rendelkezik hivatalos rajtengedéllyel.

A szerb csapatvezető azonban nem adja fel. Kijelentette, tisztában van azzal, hogy több újonc csapat is anyagi problémákkal küszködik, ezért tovább dolgozik a megoldáson. A Stefan GP két pilótája valószínűleg Jacques Villeneuve és Nakadzsima Kazuki lesz – amennyiben a csapat megkapja az FIA rajtengedélyét. Ha erre nem lenne esély, Bernie Ecclestone nem bátorítaná a háttérből Stefanovicot…

3 komment

Címkék: tesztelés bridgestone ecclestone bernie portimao stefan gp stefanovic újonc csapatok

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr602211670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_150906 2010.02.23. 13:19:39

Érdekes harcok lehetnek a háttérben, és én is úgy gondolom a szálak a pénzen keresztül a "fehér lovag" kezébe futnak össz. Kérdés, hogy az új csapatok csupán Max Mosley "hagyatéka" vagy bizonyos eseteknen egy nagy blöff.

Ismeretlen_148360 2010.02.24. 10:16:26

Korai lenne még ítélkezni. Oké, egy Campos, vagy Stefan GP nem hasonlítható össze presztízsben, imázsban, vonzerőben egy Toyotával, BMW-vel, de várjuk meg, mire visdzik az újoncok. A Lotusban például van potenciál, és nagyon remélem, hogy a Virginben is. Lehet, hogy ezek az új csapatok a teljesen új hozzáállásukkal (CFD-design a drága szélcsatornák helyett) fenekestül forgatják fel az F1-et, ahogy ma ismerjük, és ők szabják meg a fejlődés új irányát. Korai és igazságtalan lenne elítélni Mosley-t, amikor még semmit nem láttunk.

Ismeretlen_150906 2010.02.24. 13:02:46

Ha a sport, a nemes versengés, és a technikai fejlesztések szemszögéből nézem, teljesen igazat adok neked. De ez a sport sem, mint szinte mindegyik, ennyire steril, és úgy gondolom az emberi tényező rendkívűl fontos szempont. Én Mosley-t egy akarnok, érdekembernek tartom,a fehér lovag meg nagyon szereti a pénzt, és bár nem gyártanék összeesküvés elméleteket, de úgy érzem, a dolgokat a háttérből pénzek irányítják. Nem is lenne ezzel baj, de a "háttérben" szerintem a kulcsszó.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása